Zoek

Audi annuleert Q7 Hybride voor de VS


Het klinkt eenvoudig en makkelijk:
De Verenigde Staten is de bakermat van de SUV, en Amerikanen zijn dol op hybride modellen, dus waarom introduceer je als autofabrikant aldaar geen hybride SUV? Ford deed het jaren geleden al  en zowel Chrysler als General Motors maken zich op voor de introductie van een serie hybride SUV modellen.


Audi durft het echter niet aan, al is het niet zozeer het concept waar de Duitse autofabrikant twijfel bij heeft maar de lage dollarstand: de businesscase rondom een hybride Q7 valt niet rond te rekenen, zo laat de Amerikaanse verkoopchef van Audi, Johan de Nysschen tegenover branchevakblad Automotive News weten. De introductie van de hybride variant stond gepland voor begin 2009. 

Amerikanen die een relatief zuinige uitvoering van de Q7 willen, moeten daarom tot volgend jaar moeten wachten op de 3.0 TDI versie, welke in extra schone vorm in alle 50 staten verkocht mag worden. Een andere optie is wachten op een hybride variant van de nog te introduceren Q5, welke volgende maand op de autotentoonstelling in Beijning debuteert. Deze SUV zal vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten te koop zijn, een jaar later gevolgd (als de Q5 tenminste een succes wordt bij de Amerikanen) door de hybride uitvoering.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen