Zoek

Lamborghini Edo LP710 Christian Audigier Limited Edition

Deze met doodshoofd versierde, getunede Lambo gaat de Europese snelwegen onveilig maken. Tuner Edo heeft een designer ingehuurd om de Lambo Murciélago LP640 angstaanjagender te maken.
De ontwerper luistert naar de naam Christian Audigier.


Een achternaam die doet denken aan een aasetende vogel die het voorzien heeft op een bepaald automerk, maar het is een kledingdesigner. Wat hij met de Lambo, ook nog eens behorend tot de Audi-familie, gedaan heeft, is nogal opmerkelijk.

Een doodshoofd en andere verwijzingen naar uitbundige piratentekens sieren zijn kleren, en we zien ze nu ook terug op een Murciélago LP640. Die luistert naar de naam Edo LP710 Christian Audigier Limited Edition. Dat LP710 geeft een hint naar de V12 die door Edo onder handen genomen is. Die levert 710 pk, een winst van 70 pk ten opzichte van een gewone LP640.

Het angstaanjagende gevaarte jaagt in 3,2 seconden van 0 naar 100 en hij loopt harder dan 360 km/h. Binnen 10 seconden rijd je met de ideale bolide voor Piet Piraat vanuit stilstand 200 km/h. Zonder belastingen kost hij 495.000 euro. En als je er een koopt mag je van Edo een keer het circuit van Nardo op, of het ovaal van Papenburg in Noord-Duitsland om te checken of de LP 710 Christian Audigier Limited Edition ook echt sneller dan 360 kan.

Bron: Autoweek

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen