Het wachten op de nieuwe 4.0 TFSI wordt binnen afzienbare tijd beloond. Première van deze motor heeft echter de Britse concern-familie met de Bentley Continental GT. Successievelijk wordt bij Audi het motoren-programma op geblazen direct-inspuiters omgebouwd.

Alleen aan het eind van de product-palette gebruikt Audi nog de in de jaren gekomen 4.2 FSI. Binnenkort zal de vrij ademende achtcilinder worden vervangen door de 4.0 TFSI.
Volgens de laatste berichten komt de grote TFSI in twee vermogen-trappen aan het eind van 2011 beschikbaar. Als eerste komt het nieuwe aggregaat in de Bentley Continental GT te hangen. Later komt de nieuwe motor ook in het Audi-programma.

Met de twee vermogens-trappen zal de 4.0 TFSI in vele modellen de 4.2 FSI en 5.2 V10 vervangen. In de kleinere versie heeft de achtcilinder een vermogen van ca. 420 pk. De ‘grote’ versie komt dank Biturbo op ca. 563 pk.
Hiermee is de TFSI de perfecte kandidaat voor de vele sportmodellen van Audi zoals de nieuwe S6, S7 (beiden 408 pk) of de S8 (518 pk) – in de sterkste Biturbo-versie kan hij ook voor de RS6 en RS7 voor gepaste aandrijving zorgen.

Met dank aan Tim


Via AudiBlog.nl voordeel & tips: