De toegesnelde brandweer was het er snel over eens: dit zouden ze met opzet nog niet na kunnen doen. Over geluk bij een ongeluk gesproken: van een viaduct afrijden, maar als door een wonder tussen twee viaductdelen blijven hangen en ongedeerd uit het samengeperste wrak kunnen kruipen. Het overkwam een Nederlands echtpaar uit Frankrijk zaterdagochtend even na elf uur op het viaduct vanaf het Flight Forum richting A2.

De 44-jarige bestuurder raakte met zijn zware zwarte Audi-SUV in een slip. Deze ploegde vervolgens door de middenberm, maar net op de plaats waar de vangrail uit de grond omhoog komt. De wagen kwam omhoog, viel opzij en schoof zo zijdelings de anderhalve meter brede spleet in die tussen de twee weghelften voert. Zo’n tien meter van de grond bleef de wagen hangen aan het dak en een wiel. Het echtpaar kwam met een ongelofelijke schrik vrij, bleef geheel ongedeerd maar wilde verder niet met de pers praten.

De brandweer heeft een tijd staan piekeren en probeerde uiteindelijk de auto met een kraan vrij te tillen. Dat bleek onmogelijk, zodat hij uiteindelijk met heel wat snij- en breekhulp werd vrijgemaakt en tien meter naar beneden getakeld kon worden.

Via: ED.nl


Via AudiBlog.nl voordeel & tips: