Volkswagen AG heeft in de eerste helft van het jaar klinkende resultaten geboekt. Onder de streep hield Volkswagen 6,5 miljard euro over, bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode van 2010. De omzet over het halve jaar steeg met een kwart naar bijna 78 miljard euro. De groep verkocht wereldwijd meer als vier miljoen auto’s, veertien procent meer als in 2010. Volgens topman Winterkorn komt het allemaal door het unieke merkenaanbod, door de toppositie van zijn concern op het gebied van milieutechnologieën, door de sterke financiële positie van het bedrijf en door steeds toenemende aanwezigheid van de merken van de groep in de diverse delen van de wereld. “dat zijn de belangrijkste concurrentievoordelen”, aldus Martin Winterkorn in Wolfsburg. Overigens heeft ook het resultaat van Porsche in Stuttgart nu aan het groepsresultaat bijgedragen.

Lees verder op: Automobielmanagement


Via AudiBlog.nl voordeel & tips: