Zoek

De nieuwe ABT Audi QS3

In zijn jongste project heeft tuner ABT de Audi Q3 een extra vleugje sportiviteit en een extravagante, zelfverzekerde optiek gegeven. De nieuwe ABT QS3 slaat niet alleen in de stad een goed figuur, maar biedt volgens de tuner ook rijplezier op lange snelweg ritten en bochtrijke landwegen, en hij kan, als het moet, ook een echt trekpaard zijn.


In het huis van ABT staat de “S” in de type-aanduiding voor extreem sportief, bijzonder sterk en zeer snel. Voor de QS3 hebben de ingenieurs twee vermogens-varianten ontwikkeld, die het sportieve karakter perfect moeten onderstrepen. Uit de 2.0 TDI haalt de QS3 205 pk of 151 kW (standaard 177 pk/130 kW), de TFSI met twee liter inhoud heeft nu 270 pk of 199 kW (standaard 211 pk/155 kW).

Ook optisch is er het e.e.a. gedaan. De frontgrill is markant aangedikt, en in combinatie met de gewijzigde voorbumper ziet de QS3 er onmiskenbaar individueel uit. Dorpelverbredingen, achterspoiler met de typische ABT-4-pijps-einddempers zorgen voor een sportief optreden. Als ideale aanvulling wordt de montage van de ABT-sportvelgen aanbevolen. Met name in de uitvoering “CR“ en “DR“ die in het silhouet van de auto perfect harmoniëren. Zij zijn in de maten 18 tot 21 inch en natuurlijk i.c.m. hoge-snelheidsbanden verkrijgbaar.

Uiteraard via je Audi dealer beschikbaar.

Voor meer info: ABT

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen