TT Mk3 Render

2013 zal het jaar van de nieuwe TT Mk3 worden.
Audi kan een verrassing in petto hebben tijdens de autoshow van Genève 2013, in de vorm van een TT concept, maar die kans lijkt klein. Alles wijst er op dat Audi de introductie voor eind 2013 geplant heeft tijdens de, IAA Frankfurt in September 2013.

Als we terugkijken, zagen we de eerste TT Mk3 testmule in:

Januari 2012 Spanje. (warm weer testing)

Maart 2012 Sweden. (koud weer testing)

Mei 2012 Duitsland. (Nordschleife test 1.)

Juli 2012 Duitsland. (Nordschleife test 2.)

Oktober 2012 Duitsland. (Nordschleife test 3.)

 

Dit betekend dat al het testwerk met de mule (oude body style op een nieuw MQB onderstel) is gedaan en dat we deze naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug zullen zien.

Aannemelijk is dat de compleet nieuwe auto de komende 3 maanden als eerste zal opduiken in Zweden, voor koud weer testing, om dan vervolgens een zelfde programma af te werken als de testmule deed in 2012. Maar met het verschil van maximaal 1 a 2 Nordschleife tests.

Dit betekend dan dat al het test werk van de nieuwe TT Mk3 rond Juli/Augustus 2013 (voor het zomer-reces) afgerond zal zijn en dat de introductie plaats kan vinden op de IAA Frankfurt September 2013.

Audi zou ook nog sentimenteel kunnen zijn en op de Tokio Motor show eind 2013 al een TT Roadster concept aan ons kunnen laten zien.
Op Tokio hebben al 2 TT concepts in het verleden het levenslicht gezien, dus het is niet ondenkbaar dat Audi deze traditie hoog wil houden met de TT.  Er kan dus best iets plaats gaan vinden aan het eind van 2013, maar dat is af wachten.

Met dank aan Hans voor de info en tekst.


Via AudiBlog.nl voordeel & tips: