Zoek

Bugatti Veyron op InterClassics & Topmobiel Maastricht

Bugatti_Veyron_Roadster_16.4_Grand_Sport_Vitesse

Pon Luxury Cars laat op InterClassics & Topmobiel 2013 (11 t/m 13 januari, MECC Maastricht) de exclusieve Bugatti Veyron zien. Het is voor het eerst sinds Pon Luxury Cars de importrechten voor het illustere merk verwierf dat de Veyron zijn opwachting maakt op een Nederlands evenement. Naast de Veyron kunnen bezoekers ook de Bentley Continental GT Convertible V8 bezichtigen. De nieuwe Lamborghini Gallardo, beleeft op de Maastrichtse tentoonstelling zijn nationale tentoonstellingsdebuut.

Interclassics & Topmobiel behoort tot de zeldzame Nederlandse evenementen waarbij de exclusieve Bugatti Veyron is te bezichtigen. De auto wordt speciaal voor deze gelegenheid ter beschikking gesteld door de fabriek in het Franse Molsheim. De Bugatti Veyron is in alle opzichten de ultieme supersportwagen. Zijn ongekend hoge prestaties zijn te danken aan de bijzondere W16-motor die in basisconfiguratie al 1.001 pk levert. Het huidige leveringsprogramma bestaat uit de Veyron Roadster Grand Sport met 1.001 pk en de Veyron Roadster Vitesse (1.201 pk). Beide modellen zijn uniek doordat de specificaties in nauw overleg met de klant worden vastgesteld. De totale oplage van 150 exemplaren is een andere factor die de exclusiviteit waarborgt.

 

Nationale primeur: nieuwe Lamborghini Gallardo

Op InterClassics & Topmobiel wordt de Bugatti Veyron geflankeerd door een nationale primeur: de vernieuwde Lamborghini Gallardo. De nieuwe uitvoering valt op door een nog scherpere tekening van front en achterzijde. Nieuw in het leveringsprogramma zijn de Edizione Technica-uitvoeringen van de LP 570-4 Superleggera en LP 570-4 Spyder Performante. Deze sportieve topmodellen zijn nog lichter dan de reguliere uitvoeringen; de vermogens/gewichtsverhouding bedraagt 1:2,35. De prestaties zijn daardoor van zeer hoog niveau. Het puristische uiterlijk met onder meer een vaste achterspoiler wijst daar al op.

 

Stijlvolle sportiviteit: Bentley Continental GT Convertible V8

Bentley is op Interclassics & Topmobiel vertegenwoordigd met de nieuwe Continental GT Convertible V8. Deze elegante en zeer luxueuze open vierzitter beschikt over de innovatieve Bentley V8 twin-turbo motor met een topvermogen van 500 pk en een maximaal koppel van 660 Nm. De nieuwe Bentley V8 heeft een ‘variabele cilinderinhoud’. Dit betekent dat bij lage belasting automatisch vier cilinders worden ‘uitgeschakeld’. Hierdoor en door andere efficiencyverhogende maatregelen (intelligent temperatuurmanagement en regeneratie van remenergie) zijn de verbruik- en emissiecijfers van de Continental GT V8-modellen relatief laag.

Bron: Pon

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen