AudiBlog.nl

Audi Land of quattro Alpen Tour 2013

Audi RS Q3, Audi RS 5 Cabriolet, Audi RS 7 Sportback, Audi RS 6 Avant

* Monsterrit vier nieuwe Audi RS-modellen van 4.440 km met 44 bergpassen
* quattro GmbH bestaat 30 jaar; ‘gastoptreden’ van Audi quattro en Sport quattro
* Live te volgen via www.audi-quattro-alpentour.com

Route Alpentour RS 2013

Vandaag start de Audi Land of quattro Alpen Tour 2013, de vierde langeafstandstour die het merk organiseert. Bij deze editie bedwingen de vier nieuwste Audi RS-modellen maar liefst 44 bergpassen in de Alpen. De route is 4.440 km lang en voert door zes landen. Liefhebbers kunnen de ‘Alpentour’ live volgen via de speciale website en social media.

Bij de Audi Land of quattro Alpen Tour 2013 staan vier nieuwe RS-modellen van Audi centraal: de RS 5 Cabriolet, de RS 6 Avant, de RS 7 Sportback en de RS Q3. Deze auto’s worden bestuurd door journalisten. De Tour omvat 12 etappes, met de start vandaag in het Oostenrijkse Klagenfurt. In totaal worden er zes landen aangedaan en dienen maar liefst 44 Alpenpassen te worden bedwongen, waaronder de Grossglockner en de legendarische Col de Turini. In het vorstendom Monaco start de terugreis. ‘Special guests’ bij de Tour zijn een originele Audi quattro en Sport quattro.

Breedste range RS-modellen ooit
Bij de Alpen Tour staan de nieuwe RS-modellen centraal omdat quattro GmbH dit jaar het 30-jarige jubileum viert. Deze volle dochter van Audi AG die onder leiding staat van de Nederlander Frank van Meel, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de productie van de sportieve topmodellen. Alle deelnemende RS-modellen zijn dit jaar geïntroduceerd. Op dit moment biedt Audi in totaal maar liefst acht RS-modellen aan. Nooit eerder was het sportieve gamma zo breed.

Editie vier
De Audi Land of quattro Alpen Tour 2013 is de vierde langeafstandstour van Audi. De eerste vond in 2008 plaats in de VS en de editie van 2009 voerde door Europa. In 2011 werd de avontuurlijke Q3 op passende wijze geïntroduceerd door middel van een Tour door China.

Live te volgen
Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen de Audi Land of quattro Alpen Tour volgen via de volgende kanalen:
www.audi-quattro-alpentour.com
http://blog.audi.de
http://audimedia.tv
Twitter: #AudiAT13

Audi Nederland


Gerelateerd nieuws

1 reactie

Je kunt op dit moment niet reageren.