Rahel Frey_audi_motorsport_130726-5858

De Zwitserse Rahel Frey (27) is geen onbekende meer voor het grote publiek sinds ze twee jaar geleden als fabriekspilote voor Audi instapte in de DTM. Daarvoor betwiste ze samen met onze landgenoot Laurens Vanthoor het Duitse Formule 3 kampioenschap en nam ze éénmaal (in 2010) deel aan de 24 uren van Le Mans. Ze heeft nog steeds nauwe banden met Audi en dit seizoen zagen we haar al uitkomen in de Aziatische Audi R8 LMS Cup, de ADAC GT Masters en de Blancpain Endurance Series. Tijdens de seizoensfinale van deze laatste serie op de Nürburgring kreeg autosport.be de kans om, tussen twee rijbeurten in (!), de Zwitserse enkele vragen te stellen.

R8 LMS ultra_Rahel Frey_audi_motorsport-130727-5935a

Je komt dit seizoen simultaan uit in twee belangrijke GT-kampioenschappen, de Duitse ADAC GT Masters en de Blancpain Endurance Series, beide met de Audi R8 LMS ultra maar weliswaar voor twee verschillende teams, namelijk Prosperia C. Abt Racing en het Belgian Audi Club Team WRT. Wat vind je zelf van je eerste seizoen in het GT-racen?

Rahel Frey (CH)

Het ging dit seizoen vrij goed mag ik wel zeggen, ik heb heel veel ervaring kunnen opdoen. Beide teams werken zeer professioneel en voor beide kampioenschappen geldt eigenlijk hetzelfde: de wagens die vooraan strijden zijn sowieso snel, maar ik moet er wel bij zeggen dat het niveau van de Blancpain Endurance Series erg hoog ligt.

Lees het interview verder bij de bron


Via AudiBlog.nl voordeel & tips: