Zoek

Is jouw Audi winterproof?

Audi A4 S line
Als je trots bent op je Audi behandel je hem ook met trots. En dat is nog een hele uitdaging in de winterse periode. Want Koning Winter bestrooit je lak met zout en maakt het wassen tijdens de vorstperiode bijna onmogelijk. Maar wie zijn premium Audi ook premium schoon wil houden hoeft heus niet zoveel werk te doen. Het zit hem in de juiste voorbereiding en de juiste middeltjes.

Iedereen kent de standaard voorbereiding op de winter wel. Accucheck, antivries ruitenwisservloeistof, winterbanden… Maar hoe bereid je je Audi voor op al het vuil dat hij te verwerken krijgt in de winterse periode? Met poetsproducten van merken als Meguiar’s en CarPro  gaat iedere Audi zo hard glimmen dat de sneeuw er spontaan van begint te smelten. Maar waar begin je?

We beginnen met de basics: hou de velgen goed schoon want zij komen continu in contact met gloeiend heet remstof in combinatie met zout. Deze agressieve combi zorgt ervoor dat de velgen langzaam doffer worden en dat remstof zich in de kleinste hoekjes kan invreten. Met een goede velgenreiniger als Iron.X weet je zeker dat al het vuil voorzichtig wordt losgeweekt en de velgen weer 100% schoon zijn. Ze hierna even behandelen met wat velgenwax en ze blijven veel langer mooi en goed beschermd. Velgenwax verschilt van normale wax, omdat velgen warm worden. Waar normale wax dan zacht wordt en wegspoelt blijft goede velgenwax netjes zitten. Hierdoor krijgen remstof en zout geen vat op de velgen en overleven zij de winter zonder een schrammetje.

Dan de grote uitdaging: de lak. De lakken van Audi behoren tot de absolute top in de markt. Ze zijn erg hard en daarom goed bestand tegen krassen en dof worden. Maar wie in de zon goed naar de lak kijkt ziet toch allemaal kleine kringvormige krasjes. Dit zijn swirls. Deze ontstaan doordat tijdens het poetsen vuil over de lak wordt gewreven. Na verloop van tijd merk je dit in de glans van je Audi. Om swirls te verwijderen is een goede polish belangrijk. Hiermee slijp je een miniscuul laagje van de lak en krijg je het oppervlak weer perfect strak. Hierna nog even waxen, uiteraard gewoon met de hand, en de lak glans en is beschermd tegen vuil, pekel en olie. Is je Audi donker van kleur, gebruik dan Meguiar’s Ultimate Polish vóór het waxen. Dit zorgt voor een ongekende wetlook die je vierwieler beter dan nieuw maakt.

Als laatste volgt het interieur. Haal regelmatig een stofzuiger door de auto om zoutophoping in de matten te voorkomen. Gebruik bij het stofzuiger een zacht kwastje om vuil tussen schakelaars en luchtroosters uit te halen. En vergeet bovenal de ramen niet: het gebruik van de airco maakt de ramen vet. Er wordt immers lucht van buiten tegenaan geblazen en hier zitten uitlaatgassen in. Maak ze dus regelmatig schoon met een streepvrije glasreiniger en een microvezeldoek en je zult zien dat ze veel minder snel beslaan en je zicht bij laagstaande zon drastisch verbetert.

Check Autotoebehoren.com voor de perfecte verwennerijen voor jouw Audi en gun je wagen de uitstraling die hij verdient. Met één zondagochtendje poetsen in het half jaar komen jullie samen de winter door en ga je stralend het voorjaar tegemoet.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen