AudiBlog.nl

Recordpoging met Audi A3 1.9TDIe

audi-a3-19-tdie-recordrit-2009

Gerhard Plattner is zijn volgende recordpoging aan het plannen. Hij wil als eerste automobilist in drie dagen op drie continenten onderweg zijn. Plattner en zijn co-piloot Franz Doppler hebben voor deze poging vandaag (29-5-2009) daarvoor in het Audi Forum Ingolstadt, een standaard Audi A3 1.9 TDIe met 77 kW (105pk) in ontvangst genomen.

De recordrit start op 8 juni 2009 in de Marokkaanse stad Rabat. 72 uur later zal de Audi in het Aziatische deel van Istanbul aankomen. Meer dan 4.900 kilometer dwars door Europa en in totaal 13 Staten wachten op Plattner en Doppler. Na de start in Rabat gaat het met de snelle veerboot naar het Spaanse Tarifa. Aansluitend gaat de marathonrit langs de Middellandse Zeekust van Spanje, Frankrijk en Italië.

Na de Alpen te hebben doorkruist volgt een korte stop in München en gaat de A3 dwars door de Balkan om op 11 juni en na maximaal 72 uur totale rijtijd, de Bosporus bij Istanbul over te steken en in Azië over de finish te rijden.

Bij deze recordpoging gaat het niet alleen om een record te vestigen: de equipe wil precies 100 herinneringsfoto’s mee naar Ingolstadt terugnemen als persoonlijke gelukswens aan het 100-jarige Audi.
Voor het Guinness Book of records is Plattner de “meest veelzijdige automobilist van de wereld”. Bijna 7 miljoen kilometer heeft de journalist uit Tirol al afgelegd en daarbij talrijke wereldrecords gevestigd. Dit was of vanwege de snelheid, efficiëntie of lange duur.
In 1991 lukte het Plattner in een Audi S2 de tot op heden snelste rit om de wereld.
Bij de efficiëntste rit om de wereld kwam Plattner met een Audi 80 TDI over de finish.

Bron: Audi


Gerelateerd nieuws