AudiBlog.nl

100 jaar Audi in 100 activiteiten

magazine

* 16 juli 2009: dé dag van het Audi eeuwfeest
* Angela Merkel bezoekt gala ter ere van 100 jaar Audi
* Spraakmakende én smakelijke activiteiten in Nederland

Leusden, donderdag 25 juni 2009 – Op 16 juli aanstaande bestaat Audi precies 100 jaar. Dat wordt in Duitsland gevierd met een groot aantal spraakmakende activiteiten, waaronder een indrukwekkend gala waarbij Bondskanselier Merkel aanwezig zal zijn. Ook in Nederland krijgt het eeuwfeest van Audi op diverse manieren een gouden randje.

Het eeuwfeest van Audi wordt internationaal gevierd. Dat gebeurt al sinds het begin van dit jaar. Op alle officiële uitingen van Audi verscheen toen het ‘100 Jahre Vorsprung durch Technik-logo’. Maar dé dag van het jubileum is op 16 juli aanstaande. Dan organiseert Audi op het hoofdkantoor in Ingolstadt een groot gala, waarbij diverse spraakmakende gasten aanwezig zullen zijn. Op de gastenlijst prijkt onder meer de naam van Bondskanselier Angela Merkel.

Historische én moderne racers op Goodwood

Honderd jaar Audi staat ook voor een indrukwekkende racehistorie. Het is daarom niet verwonderlijk dat Audi tijdens het fameuze Goodwood Festival of Speed (3-5 juli) uitpakt met een ware armada van maar liefst 15 historische én moderne raceauto’s. En Pink Floyd-drummer én autoverzamelaar Nick Mason verzorgt op het circuit het allerlaatste optreden van de fameuze Audi Union Type D. Naast deze unieke auto zullen op Goodwood nog diverse andere Silberpfeil-modellen aanwezig zijn. Deze historische racers worden geflankeerd door modernere bolides als de Audi Sport quattro S1 (het Monster), de Audi 90 quattro IMSA GT, de Audi A4 DTM-modellen en de Le Mans racers Audi R8, Audi R10 en Audi R15. Uiteraard is ook de recentelijk geïntroduceerde Audi R8 LMS van de partij.
Op Goodwood is tevens het stijlvolle Audi-jubileumhorloge te zien. Dit speciaal voor het 100-jarige bestaan van Audi vervaardigde uurwerk is uitermate exclusief (100% handwerk, totale oplage 100 stuks) en blinkt net als de auto’s van Audi uit door zijn stijlvolle uiterlijk en progressieve techniek.

pikes-peak

Het jubileumjaar in Nederland: evenementen en meer

Ook in Nederland staat Audi nadrukkelijk stil bij het 100-jarig jubileum van het merk. Dat begon op de AutoRAI 2009, waar het ‘100 Jaar Voorsprong door Techniek-logo’ voor het eerst door de Nederlandse Audi-organisatie werd gebruikt. Recentelijk was dat logo ook te zien bij het Ordina Open, het prestigieuze ATP en WTA-grastennistoernooi in Rosmalen waar Audi prominent aanwezig was.

audi-v8-stw

Fraaie staaltjes drukwerk en TV

Het Audi-jubileum wordt in Nederland verder gevierd met het uitbrengen van een prachtig boekwerk onder de titel ‘De Vier Ringen’. Hierin wordt de indrukwekkende historie van Audi nauwgezet beschreven en fraai in beeld gebracht.
Het 100-jarig bestaan van Audi heeft ook de aandacht getrokken van de media. Diverse magazines en tv-programma’s hebben specials over het eeuwfeest van Audi in voorbereiding. Zo zal RTL Autowereld zaterdag 27 juni om 18:00 uur een 100 jaar Audi special uitzenden. De herhaling is op zondag 28 juni om 19:00 uur. Beide uitzendingen zijn te zien bij RTL 7.

Vier ringen, vier gangen

Het glossy Audi Magazine, dat gratis wordt verspreid onder Audi-rijders, besteedt uiteraard ook ruim aandacht aan het jubileum. Het voegt daar zelfs een smakelijke dimensie aan toe. In de zomereditie van het magazine vinden Audi-rijders een speciale coupon. Op vertoon hiervan kunnen zij bij één van de 21 prestigieuze Les Patrons Cuisiniers-restaurants (waaronder diverse met één of meer Michelinsterren) een speciaal Audi-viergangen menu bestellen, voor slechts € 100 per persoon (inclusief champagne en wijnarrangement, maximaal 2 personen).

Over de oer-quattro en DTM-racers in Zandvoort

Maar bij Audi draait het natuurlijk vooral om auto’s. En daarom staat gedurende het jubileumjaar de revolutionaire Audi quattro (‘oer-quattro’) permanent tentoongesteld in de showroom van Pon’s Automobielhandel in Leusden. Alle test- en demonstratieauto’s van zowel dealers als importeur worden voorzien van speciale jubileum-bestickering en bovendien gaat bij alle Nederlandse Audi-vestigingen de jubileumvlag uit. Uiteraard gebeurt dat ook bij de DTM-races die van 17-19 juli op het circuit van Zandvoort plaatsvinden. In de hightech ambiance van de Audi hospitality unit wordt onder meer aandacht besteed aan de sportieve historie van Audi. Tegelijkertijd laten diverse Audi (fabrieks) teams op de baan zien wat Voorsprong door Techniek nu precies inhoudt.

audi-in-motorsport

Auto Union Museum Bergen

Uiteraard trakteert Audi zijn klanten ook in dit jubileumjaar. Zo is het Auto Union Museum in het Noord-Hollandse Bergen, dat bestaat uit donaties, gratis toegankelijk voor iedereen. Dit museum heeft een officiële erkenning van Audi AG en herbergt een unieke collectie voertuigen: van bromfietsen en motoren via auto’s tot en met boten. Het museum heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op liefhebbers van klassieke voertuigen, maar ook op kunstenaars. Onder de noemer ‘Klassiekers en Kunst’ zijn er regelmatig speciale exposities te zien. Meer informatie over dit bijzondere museum is te vinden op
www.autounionmuseum.nl

De Audi Game: kans op een Audi A5

Verder viert Audi zijn 100-jarig bestaan met de Audi Game. Deze is te vinden is op de speciale microsite die te bereiken is via www.audi.nl of via
www.microsites.audi.com/100years-onlinespecial/html/popup.html?locale=nl_NL
Bezoekers van de microsite kunnen zich tot en met 16 juli 12.00 uur gratis en zonder verplichtingen inschrijven voor een kansspel. Door het juist beantwoorden van vragen over de geschiedenis van Audi zijn bonuspunten te verdienen, die de winkans vergroten. De hoofdprijs van de Audi Game is de auto waarin alle knowhow van ‘100 jaar voorsprong door techniek’ samenkomt: de Audi A5 Coupé. De tweede prijs is een exclusieve rijtraining voor twee personen met een Audi A4 quattro in Finland en de derde prijs is de Audi design Square Chronograaf, een exclusief mechanisch horloge.

Naast al deze activiteiten zullen er nog diverse andere speciale evenementen ter ere van het 100-jarige bestaan van Audi worden georganiseerd. Daarover volgt in een later stadium meer informatie.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws