AudiBlog.nl

ADAC GT Masters: Christian Abt bouwt voorsprong uit

christian-abt-hockenheim-race3

Vreugde bij het Team ABT Sportsline: met een zege en een tweede plaats heeft Christian Abt zijn voorsprong in het Duitse ADAC GT Masters verder uitgebreid.

Samen met zijn teammaat Jan Seyffarth verzamelde de Kemptener bij race op het circuit van Hockenheim bijna het maximum aantal punten en gaat na zes races samen met zijn teammaat aan de leiding in het klassement.

Het Team ABT Sportsline heeft bij het optreden in het ADAC Masters weekend voor een kleine sensatie gezorgd. Ondanks het maximale extra gewicht van 50 kilogram – vanwege eerdere goede klasseringen – lukte het om op de tweede plaats te eindigen. “Ik ben helmaal gelukkig want wij hadden angst vanwege het extra gewicht niet voldoende competatief te zijn. Maar blijkbaar is dit circuit niet alleen onze DTM Audi’s gunstig gezind, maar ook de Audi R8 LMS GT3.

De toeschouwers beleefden tijdens de race op zondag een spannende strijd, die het ABT-Team door perfect teamwerk in hun voordeel konden beslissen. Toen het in de derde ronde begon te regenen, bewezen de monteurs hun grote klasse: in een recordtijd wisselden zij de slicks van de Audi R8 LMS tegen regenbanden en stuurden hun coureurs nog voor de concurrentie terug de baan op. Aan kop liggend lieten de beide coureurs hun leidende positie niet meer ontgaan. “Een groot compliment aan het Team. Wij zijn op positie twee liggend de box in gegaan en als eerste er weer uitgekomen. Dat was vandaag de sleutel tot het succes”, zei Christijan Abt.

start-adac-masters-hockenheim-mei-2009

Op zaterdag moest het ABT Team slechts het Audi Team Rosberg voor zich dulden. In de eerste bocht ging Jan Seyffarth aanvankelijk trainingssnelste Cesar Campanico voorbij en was in staat de Portugees tot aan de rijderswissel achter hem te houden. Maar in de eindfase van de race had Christian Abt problemen door het hogere gewicht van de auto, zodat Nicolas Armindo na een kort maar fair duel aan hem voorbij ging.

“Een perfect wekend van de eerste vrije training tot aan de finish van de tweede race” , zei Jan Seyffarth blij. “Onze auto was steeds perfect voorbereid, de strategie heeft perfect gepast en de boxstop op zondag was het toefje slagroom op de prestaties van het gehele Team.”

Bron: ABT Sportsline Motorsport


Gerelateerd nieuws