AudiBlog.nl

ADAC GT Masters: Christopher Haase aan de start EuroSpeedway

haase-audi-r8-lms-gt3

Een weerzien met de huidige Runner-up Christopher Haase (21, uit Kulmbach) is er bij het ADAC Masters weekend op de EuroSpeedway Lausitz (03.07. – 05.07.2009). Haase die dit jaar in het FIA GT3 Europees kampioenschap meedoet, heeft een gastoptreden met de Audi R8 LMS in de Lausitz.
Voor de 21 jarige brengt Phoenix Racing voor het eerst van het seizoen een tweede Audi R8 aan de start van de ADAC GT Masters.
Naast Haase komt ook zijn teammaat uit het Europese kampioenschap, Christopher Mies (19, uit Heiligenhaus) aan de start bij de ADAC GT Masters. Zij starten echter niet beiden in dezelfde Audi R8 LMS. Haase deelt zijn auto met tweevoudig ADAC Masters winnaar Henri Moser (21, uit Zwitserland). Mies start met Michael Outzen (27, uit Denemarken) in de tweede Phoenix Audi R8 LMS.
Voor de race op de EuroSpeedway liggen beide Phoenix coureurs op de zesde plaats bij de rijders.
“Michael Outzen en Henri Moser vechten nog om het kampoenschap”, en verklaart Phoenix-Teamchef Ernst Moser de tactische scheiding van zijn beide coureurs. “Zowel Christopher Haase en Christopher Mies kennen de EuroSpeedway goed uit het verleden. Van hun kennis van het circuit zullen nu ook Henri Moser en Michael Outzen profiteren, daarom hebben wij elk een coureur met goede kennis van het circuit gegeven.”
“ik ben nog maar kortgeleden gevraagd te mee te doen, het is fantastisch nog een keer bij de ADAC GT Masters aan te mogen treden”, verheugt zich Haase. “Christopher en ik zullen proberen onze beide teammaten met alle kracht te ondersteunen in het kampioenschap. Ik ben zeer nieuwsgierig hoe snel onze Audi R8 LMS op de EuroSpeedway zal zijn. In het verleden had ik daar bij races niet zoveel geluk, ik hoop op twee goede resultaten met de Audi.”

Bron: ADAC GT Masters


Gerelateerd nieuws