AudiBlog.nl

Allan McNish: snelste sportwagencoureur ter wereld

alan-mcnish1

Allan McNish: twee Le Mans overwinningen doen hem geen eer aan. Allan heeft virtueel gezien Le Mans in zijn bezit gedurende de laatste tien jaar. En het is niet simpel de snelle rittijden die hem laten opvallen. Het is meer de consistentie. Hij is in staat vierdubbele stints te rijden op elk moment van de race en met een consistentie die de meeste van zijn concurrenten die hij tegenkomt, doet breken.

De race op Le Mans was dit jaar een goed voorbeeld, waar hij, Tom Kristensen en Dindo Capello hun Audi R15 TDI contact lieten houden met de superieure Peugeot 908 tot dat de regen kwam. Het voordeel sloeg om naar Audi en McNish speelde een belangrijke rol om er het beste van te maken gedurende de nacht tot in de ochtend. Dit toegevoegd aan zijn fenomenale record op diverse circuits die voorkwamen in het American Le Mans schema, McNish moet worden gezien als de grootste en snelste prototype bestuurder van de wereld.

Lees verder op: Speedtv.com


Gerelateerd nieuws