AudiBlog.nl

Audi A4 en Q5 scoren ***** bij Euro NCAP Crash tests

q5-in-crashtest-ncap

De actuele Audimodellen scoren viermaal de hoogste score voor de veiligheid: ion de nieuwe, verscherpte Euro NCAP (New Car Assessment Program) – veiligheidstest.
De Audi A4 en de Audi Q5 scoren beiden vijf sterren.
Het Euro NCAP consortium bestaat uit vertegenwoordigers van de Europese Verkeersministers, Automobielclubs, Verzekeraars en consumentenorganisaties en onderzoekt de crashprestaties van nieuwe voertuigen. Daarbij overtreffen de ambitieuze testvereisten traditioneel de regels van de Europese Wetgeving.

Sinds februari 2009 hanteert de NCAP nog strengere regels: naast de bescherming van volwassen passagiers worden nu ook de bescherming van kinderen, de voetgangers en het niveau van de actieve veiligheid in de totaalscore meegenomen.

Zowel de Audi A4 als ook de Audi Q5 scoren in alle disciplines: voor bescherming van de volwassenen bijvoorbeeld, scoren de A4 en Q5 93% resp. 92% voor de onderdelen frontaal, opzij- en de gesimuleerde achterop aanrijding. Ook bij de kinderveiligheid bereiken beide met 84% van de mogelijke punten een uitstekend niveau. Een indrukwekkende bevestiging voor het alles omvattende veiligheidsconcept van het nieuwe, zogenaamde, modulaire lengte bouwgroepen van Audi, waarop zowel de middenklasser Audi A4, als ook de SUV Q5 gebaseerd zijn.

Ook de wegpartner bescherming (voetgangers en fietsers) is belangrijk voor Audi. Het speciaal voor deze weggebruikers afgestemde voertuigfront van de Audi A4 met schuimvoor de bumper dwars draagbalk, ruim bemeten deformatiedelen, gedefinieerd vervormbare blikdelen en de speciale meebuigende bevestigingen van de spatborden, helpen de wegpartner zoveel mogelijk te beschermen bij en eventuele aanrijdingen. Hiermee voldoet de Audi A4 als eerste auto ooit aan alle negen wettelijke voorschriften voor voetgangerbescherming in Japan en Europa.

Om het helemaal niet tot een ongeval te laten komen, biedt Audi een omvangrijk actief veiligheidspakket aan. In de Euro NCAP testen overtuigen de Audi A4 en de Q5 met hun standaard aanwezige en krachtige ESP en de gordelherinnering op de beide voorstoelen. Daarnaast staan de klant talrijke intelligente rij assistent-systemen optioneel ter beschikking. Hierbij hoort ook het radar ondersteunde adaptieve Cruisecontrol met Audi braking quard, dat de bestuurder in meerdere trappen actief voor een botsing waarschuwt, de Audi lane assist en de Audi side assist. Adaptive light draagt ook bij aan een betere belichting van de rijweg en verhoogt daarmee ook de veiligheid.
De Audi A4 en de Audi Q5 behoren tot de veiligste auto’s in hun klassen.

Foto: Euro NCAP


Gerelateerd nieuws