AudiBlog.nl

Audi investeert in Seat

q3

Audi en Seat zijn vandaag begonnen met de voorbereiding van de productie van de Q3. Er werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe bodyshop in het Spaanse Martorell. Het zou gaan om de grootste investering in de fabriek van de afgelopen 15 jaar.

Gelukkig hoeft het niet of nauwelijks winstgevende Seat het bedrag (300 miljoen euro) niet zelf op te hoesten. De investeringen worden gedaan door Audi, dat de productie van de nieuwe Q3 aan de Spanjaarden heeft uitbesteed. Op zich is de nieuwswaarde van de bouw van een nieuwe bodyshop beperkt, maar we moeten niet vergeten dat concurrent BMW nu volop in het nieuws probeert te komen met de nieuwe X1 (een directe concurrent van de Q3) en dan is het wel zo prettig als Audi op de een of andere manier kan communiceren dan de Q3 in aantocht is. Het is de bedoeling dat de eerste exemplaren in 2011 in Spanje van de band rollen.
De productieorder van Audi verschaft circa 1.500 personen werkgelegenheid bij Seat. Een Seat variant van de Q3 is niet gepland.

Bron: Autointernationaal.nl


Gerelateerd nieuws