AudiBlog.nl

Audi-rijder Christijan Albers beste “Rookie” in Le Mans [Persbericht]

albers-rookie-1

* Coureur behaalt beste kwalificatieresultaat van alle nieuwelingen
* Speciale prijs uitgereikt tijdens rijdersparade

Oud-Formule 1-coureur Christijan Albers nam dit jaar voor het eerst deel aan de 24 Uur van Le Mans. Hij kwam uit met een Audi R10 TDI – het model waarmee Audi vorig jaar won – die werd ingezet door het Duitse Kolles-privéteam.

Voor Albers was de deelname in Le Mans een geheel nieuwe ervaring. Hij kwam er goed voor de dag, want hij werd de best geklasseerde nieuweling in de kwalificatietraining. Daarvoor kreeg hij een speciale prijs, die ieder jaar wordt toegekend aan de best gekwalificeerde ‘rookie’.

De kristallen trofee werd op vrijdag voor de race uitgereikt tijdens de traditionele rijdersparade door het historische stadscentrum van Le Mans. “Een mooi begin van het weekeinde”, aldus Christijan Albers, “Want zo’n prijs neemt niemand je meer af. Tijdens de parade was er heel wat speciale aandacht, er reed een motorrijder voor onze auto met een bord waarop stond dat ik de beste rookie was, ik moest interviews doen en heel wat handtekeningen uitdelen. Met zoveel mensen in de stad was het een unieke ervaring, dat vergeet ik nooit meer.”

“Veel gebeurd in de race”
De race, waarin Albers samen met zijn teamgenoten Giorgio Mondini en Christian Bakkerud als negende werd geklasseerd, omschreef Albers als lastig: “Er gebeurde heel veel: we hadden klapbanden, de draagarmen van de wielen gingen kapot, op een bepaald moment zat de bodemplaat los… Al die dingen maakten het er bepaald niet gemakkelijker op. Maar de auto zelf was verder heel goed: de motor, de versnellingsbak functioneerden zonder problemen. Al met al heb ik er echt van genoten. Ik heb heel veel ervaring opgedaan en ik hoop dat mijn prestaties ook bij de mensen van Audi Sport niet onopgemerkt zijn gebleven!”

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws