AudiBlog.nl

Audi verdedigt in thuisrace de leiding in de DTM [Persbericht]

dtm-norisring-2009-4

* Timo Scheider blijft aan kop in het kampioenschap
* Mattias Ekström derde op de Norisring
* Audi kijkt uit naar volgende DTM-ronde op Circuit Park Zandvoort

Leusden, maandag 29 juni 2009 – De derde race van het seizoen in de DTM op de Norisring in Neurenberg was een van de spannendste in de afgelopen jaren. In totaal waren 132.000 bezoekers getuige van het evenement, waarbij Audi-coureur Timo Scheider als vierde over de eindstreep kwam en daarmee zijn leidende positie in de kampioenschapsstand verdedigde. Zijn merkgenoot Mattias Ekström was als derde de best geklasseerde Audi-coureur in de 80 ronden lange race. De volgende DTM-race vindt in Nederland plaats: van 17 tot en met 19 juli is de prestigieuze internationale toerwagenserie te gast op Circuit Park Zandvoort, waar Audi de afgelopen drie jaar op rij wist te winnen.

dtm-norisring-2009-2

Timo Scheider bleef deels onbeloond in de spraakmakende race op de 2,3 kilometer lange Norisring, het enige stratencircuit op de kalender van de DTM. De regerend DTM-kampioen startte vanaf de pole position en bepaalde met zijn Audi A4 DTM gedurende tweederde van de race het tempo, hoewel hij door griep flink verzwakt in de race van start ging. In de slotfase raakte hij echter meer en meer onder druk van twee concurrenten. Scheider verdedigde zijn leidende positie tot aan de 75e ronde, maar moest zich in de slotfase gewonnen geven. “Natuurlijk had ik ook graag aan het eind nog geleid, maar ik had in de slotfase ernstige problemen met de achteras. Ik ben blij dat de race nu afgelopen is en dat ik nog steeds aan de leiding sta in het kampioenschap”, aldus Timo Scheider.

audi_motorsport-090628-1583

“Reclame voor de toerwagensport en de DTM”
Ook Mattias Ekström had kans op de overwinning. De Zweed verloor wat tijd tijdens de pitstops, maar kon in de slotfase van de race keurig naar voren rijden en werd uiteindelijk derde. De eerste zeven auto’s lagen na afloop van de race slechts 3,807 seconden uiteen. “Dat was fraaie reclame voor de toerwagensport en voor de DTM”, zei Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. Ook Tom Kristensen, die achtste werd, reed voor Audi nog in de punten. Mike Rockenfeller was de best geklasseerde rijder met een Audi A4 DTM van vorig jaar; de Duitser werd negende.

dtm-norisring-2009-1

Snelste raceronde voor Audi-rijdster Katherine Legge
Katherine Legge, die al opzien baarde door zich als vijfde te kwalificeren, reed in de wedstrijd de snelste raceronde. Voor het eerst sinds de heropleving van de DTM in het jaar 2000 lukte dit een dame. De beide coureurs van het Audi Sport Team Phoenix, Oliver Jarvis en Alexandre Prémat, vielen voortijdig uit na aanrijdingen met concurrenten.

Vooruitkijken naar Zandvoort
Na drie van de tien races is Timo Scheider met 17 punten leider in de kampioenschapsstand van de DTM. Mattias Ekström staat vijfde met 14 punten. Bij Audi kijkt men nu vooruit naar de volgende DTM-race, die zal worden verreden op Circuit Park Zandvoort, waar Audi al sinds 2006 ongeslagen is. De afgelopen twee jaar behaalde Audi op Zandvoort zelfs telkens een viervoudige overwinning.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws