AudiBlog.nl

100 jaar Audi: verjaardagsfeest in de geboorteplaats

100jaar-logo-blog
Audi viert haar honderdste geboortedag natuurlijk in de geboorteplaats Zwickau. Van start gaat het met de bijzondere tentoonstelling ‘Horch en Audi!” in het August Horch museum in Zwickau. De tentoonstelling wordt vandaag door Audichef Rupert Stadler en Sachsens Minister-president Stanislaw Tillich geopend.

De VW-dochter gaf al aan de “enkele van de oudste Audi-voertuigen van de wereld” aanwezig zullen zijn. Zoals de 22/55 pk Typ E uit het jaar 1913.

Vanaf zaterdag 25 juli om 09.30 uur is de tentoonstelling voor het publiek geopend. Gedurende dit feest weekend bedraagt de entree per bezoeker 100 eurocent.

Een dag later presenteert Audi Tradition op het plein van de Völkerfreundschaft wagens van de laatste honderd jaren met rijders als Rally wereldkampioen Stig Blomqvist en de drievoudig Le Mans winnaar Dindo Capello. Als afsluiting vindt een openluchtconcert plaats met de Spider Murphy Gang en vele andere kunstenaars.

Het feestweekend eindigt op zondag met een oldtimerrit om Zwickau. Deze gaat van start om 09.00 uur vanaf het plein van de Völkerfreundschaft en gaat over (natuurlijk) honderd kilometer. En het maximale aantal deelnemers is natuurlijk begrensd – en u raadt het al – ook op honderd.


Gerelateerd nieuws