AudiBlog.nl

Audi AG werkt v.a. augustus weer normaal (100%)

audi-logo-blogformaat

De door de afzetcrisis op de automarkt vergelijkbaar weinig getroffen Premium autobouwer Audi AG, wil haar productie vanaf augustus weer naar normaal niveau opvoeren. “De voorraadsituaties en het aanbod en de vraag, zijn weer op normaal niveau aangekomen”, zei financiënchef Axel Strotbek in een interview.
“Bij de volumemodellen zijn wij al helemaal niet meer door de crisis getroffen, bij de Audi A6 en A8 fabricage in Neckarsulm wordt nog tot einde juli op enkele dagen korter gewerkt.” Door de nieuwe modellen werd de benutting al verder verbeterd.

In het eerste halfjaar had de VW-dochter een tiende minder auto’s verkocht en heeft het daarmee in vergelijking met de concurrentie, goed gedaan. “Dat is precies dat, wat wij gegeven de huidige stand, voor het gehele jaar prognosticeren”, zei Strotbek. “Als ik vandaag de opdrachtboeken bekijk, geeft mij dat vertrouwen.” Het dieptepunt wordt dit jaar bereikt, voor 2010 reken ik op een herstel. Twee weken geleden had Audichef Rupert Stadler de opmerking “een zilveren streep aan de horizon” al gemaakt.

Bron: Börsen-Zeitung


Gerelateerd nieuws