AudiBlog.nl

Audi verkocht wereldwijd 1,3% meer auto’s

audi-logo-blogformaat

Audi heeft in juni met 91.200 auto’s, 1,3 procent meet auto’s verkocht als in juni 2008. Wezenlijke veroorzaker van het goede afzetsucces in juni waren de verkopen in China en Duitsland. Maar ook in West Europa en de Verenigde Staten ontwikkelden de zaken van de Ingolstadters zich duidelijk beter dan voor de concurrenten.

In Duitsland kon Audi van de Staats verschrootingspremie profiteren. Ook het aflopen van belastingvoordelen zorgde voor een stijging van verkopen van nieuwe Audi’s. In totaal werden 27.679 nieuwe Audi’s geregistreerd, het hoogste aantal in de geschiedenis van de onderneming. Van januari t/m juni stegen de nieuwe aanmeldingen op de thuismarkt van de Ingolstadters naar 125.157 auto’s.

In geheel West Europa lagen de verkoopcijfers in juni met rond 58.500 auto’s 1,7 procent onder die van juni vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2009 verkocht Audi in West Europa 301.750 auto’s. Dat is 12,3 procent minder dan het eerset halfjaar 2008.

Met dit resultaat kon de autobouwer haar marktaandeel in vergelijk met de concurrentie op 4,6 procent verhoogd zien.

In de Verenigde Staten zag Audi haar verkopen in juni met 8,3 procent teruglopen in vergelijking met vorig jaar, maar toch steeg het marktaandeel met 1,3 procent naar 9,1 procent. Over het eerst halfjaar bezien lagen de verkopen met 37.845 eenheden ongeveer 16 procent onder die van dezelfde periode vorig jaar. In Canada kon Audi een afzetplus boeken van 51,7 procent. Gecumuleerd lagen de verkopen met 5432 auto’s 17,4 procent boven die van vorig jaar.

In Australië steeg de afzet met 23,4 procent naar 1.1118 auto’s; in India verkocht Audi in juni 204 auto’s, een stijging van 164,0 procent. Over het eerste halfjaar verkocht Audi 5.612 auto’s in Australië en 821 in India. De afzet op de Japanse markt steeg in juni met 10 procent naar 1.875 verkochte auto’s. Gecumuleerd lagen de afzetaantallen 4 procent onder die van vorig jaar.


Gerelateerd nieuws

1 reactie

 1. Johan says:

  Even wat verbeteringen:
  komma moet weg
  meet – meer
  als – dan
  veroorzaker – veroorzakers
  West Europa – West-Europa
  verschrootingspremie – ‘Verschrottungsprämie’
  eerset – eerste
  Met dit resultaat kon de autobouwer haar marktaandeel in vergelijk met de concurrentie op 4,6 procent verhoogd zien. – Door deze resultaten zag de autobouwer haar marktaandeel stijgen met 4,6 procent in vergelijking met de concurrentie.
  bezien – gezien
  Ik zou bijna zeggen dat een minderjarige vmbo’er dit geschreven zou hebben.

Je kunt op dit moment niet reageren.