AudiBlog.nl

Audi zet Benchmark bij ‘veiligheid op het werk’

audi-logo-blogformaat

Audi heeft de veiligheid op de werkplek het afgelopen jaar verder verbeterd. Het aantal bedrijfsongevallen werd verder gereduceerd. In 2007 waren er gemiddeld 2.4 bedrijfsongevallen per miljoen werkuren, vorig jaar daalde deze waarde naar 2,3.

Met de blik op het ‘constant dalen van de omgevallen’ kwam de montage van de Audi A3 op de eerste plaats. Op deze afdeling werden de bedrijfsongevallen constant minder.

In de categorie “ongevalvrij werken” werden het opleidingswezen in Ingolstadt en Neckarsulm onderscheiden. Beide hebben het afgelopen jaar rond 2,3 miljoen ongevalvrije werkuren opgetekend, een absolute topprestatie.

De initiatiefprijs kreeg het project “ergonomische montagestoel voor montage in het bereik van de motorruimte”. Daarbij werd gefocust op ergonomische verbetering van de werkzaamheden. Op basis van dit initiatief is het voor de montage medewerkers mogelijk, zittende inbouwwerkzaamheden te verrichten in de motorruimte en daarmee de rug te ontlasten.

Bij de Duitse Jeugd werkplaatsprijs 2008 bereikte Audi de tweede plaats. Leerlingen van het opleidingscentrum in Ingolstadt hebben een mobiel achterlicht ontwikkeld, dat de signalen van de trekkende machine draadloos opneemt en op de aanhanger overbrengt.

Audi verleent deze prijs als sinds 1983. Met deze onderscheiding wordt de bijzondere betrokkenheid van de medewerkers en leidinggevenden op het gebied van arbeidsveiligheid beloond.


Gerelateerd nieuws