AudiBlog.nl

DTM Zandvoort: uitslag nog steeds niet definitief

dtm-zandvoort-audi_motorsport-090719-1697

De Duitse motorsport autoriteit DMSB heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke teamorders van Audi in de DTM-race op Zandvoort. In de laatste ronden van de race passeerde Mattias Ekström zijn teamgenoten Martin Tomczyk, Alexandre Premat en Oliver Jarvis op te makkelijke wijze.

De DMSB heeft omdat teamorders verboden zijn met alle betrokken rijders gesproken en de data bestudeerd. Nu wil het wederom met de rijders en de betreffende Audi-teams spreken omdat er tegenstrijdigheden zijn opgedoken. De discussie zal de vrijdag van Oschersleben plaats gaan vinden. Het uiteindelijke oordeel over de race op Zandvoort zal op 1 augustus voor de kwalificatie bekend worden gemaakt.

Audi heeft gezegd dat Ekström aan het einde van de race hard reed omdat zijn banden nieuwer waren dan die van de concurrentie en niet dat de andere coureurs langzamer gingen rijden om de titelaspiraties van de Zweed levend te houden. Ter verdediging gebruikte het merk data over racewinnaar Gary Paffett dit aan het einde van de race ook langzamer was gaan rijden.

De Brite Mercedes-rijder zei dat hij langzamer was gaan rijden om zijn banden te sparen en achter zich het gat nog steeds groter zag worden. De DMSB moet nu op basis van alle beschikbare informatie beslissen of Audi gestraft wordt voor teamorders of dat het incident met een sisser af gaat lopen.

Bron:  Fok.Sport.nl


Gerelateerd nieuws