AudiBlog.nl

DTM Zandvoort: Vier Audi-rijders gediskwalificeerd

dtm-zandvoort-audi_motorsport-090719-1697

De sportcommissarissen Hans-Gerd Ennser, Francis Murac en Mike Berger zijn nog laat actief op de zondagavond in Zandvoort. Na afloop van de DTM-wedstrijd van vanmiddag werden niet minder dan vier Audi-coureurs gediskwalificeerd. Niet vanwege de al veelbesproken stalorder, maar vanwege andere vergrijpen. Allereerst raakte Markus Winkelhock zijn zesde plaats kwijt, omdat er bij de technische nakeuring minder dan de reglementair voorgeschreven één kilogram brandstof in de tank van zijn Audi A4 bleek te zitten. Kolles-Audi-rijder Christian Bakkerud, oorspronkelijk als dertiende geklasseerd, werd uit de uitslag gehaald, omdat hijzelf na afloop van de race niet voor de voorgeschreven weging was komen opdagen. Merkgenoten Alexandre Prémat, aanvankelijk vierde, en Timo Scheider, in eerste instantie achtste, raakten hun plaatsen kwijt omdat ze zich te laat meldden om zich te laten wegen.

Lees verder op: Autosport.nl

Foto: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws