AudiBlog.nl

Extreem grote Audi TT: nu definitief in Ingolstadt

audi_tt_skulptur_einweihung

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het merk Audi heeft de stad Ingolstadt een herkenningsteken gekregen: op het groene middenstuk van de Audi-rotonde staat vanaf 13 juli 2009 een sculptuur van een extreem grote Audi TT. Deze staalskeletconstructie was al in Berlijn, Peking, Hong Kong en München tentoongesteld, en is 10,20 meter lang, 4,50 meter breed en 3,25 meter hoog en weegt tien ton.

Deze TT bestaat onder andere uit glasvezellaminaat en neo-purschuim en heeft een gelakt oppervlak van 150 vierkante meter. Het werd in 2006 in opdracht gemaakt. Afgelopen week werd de sculptuur per extreem transport naar Ingolstadt gebracht en m.b.v. een hijskraan op de sokkel in het midden van de Audi-rotonde geplaatst.
extreem-grote-audi-tt-2

“De TT-sculptuur zal zich voor alle automobilisten uit de richting Neuburg en Eichstatt ontwikkelen tot een echte blikvanger en verleent de ingang vaan onze stad een moderne aanblik”, onderstreepte de burgemeester van Ingolstadt. Hij ziet in het optische optreden in de Audi-rotonde een symbool, dat de regio Ingolstadt als attractieve vestigingsplaats representeert.

Foto’s: Audi AG


Gerelateerd nieuws