AudiBlog.nl

Oliver Jarvis schrijft DTM-geschiedenis

oliver-jarvis-zandvoort-2009-audi_motorsport_090718_0157

–          Eerste poleposition voor een Jahreswagen
–          Zes Audi A4 DTM op Zandvoort onder de top 10
–          Teleurstellende kwalificatie van de titelkandidaten

Audi coureur Oliver Jarvis heeft op het circuit van Zandvoort een stuk DTM-geschiedenis geschreven: met 25 jaar de jongste Audi fabriekscoureur haalde als eerste coureur in het nieuwe DTM de polepositie met een Jahreswagen. Met Mike Rockenfeller en Alexandre Prémat op de startplaatsen vier en zes starten er nog twee andere Audi Jahreswagen vanaf de eerste drie startrijen. De race wordt zoals gebruikelijk zondags Live uitgezonden via het Duitse ARD vanaf 13.45 uur.

De A4 DTM van Jarvis is de auto waar vorig seizoen Martin Tomczyk van start ging. “Het Audi Sport Team Phoenix heeft fantastisch werk geleverd”, jubelde de Brit met zijn eerste polepositie in het DTM. “Wij wisten, dat wij snel zouden zijn en dat wij het konden halen. Dat alles zo goed samengevallen is, is geweldig. Als ik morgen nog een goede start heb, heb ik echt een kans op de overwinning.”

Audi Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich is blij met het team van Ernst Moser en over zijn jongste beschermeling die de zesde polepositie op rij scoorde voor Audi in het DTM: ‘Ik ben bijzonder trots op Oliver Jarvis, die getoond heeft wat hij kan. Hij heeft vandaag de kwalificatie gedomineerd. Wat onze kampioenschapkandidaten betreft, zullen wij gezamenlijk een goede strategie ontwikkelen, om ze morgen op het podium te krijgen. Dat is zeer duidelijk ons streven.”

In totaal starten morgen zes Audi A4 DTM vanaf de beste toen startplaatsen. Markus Winkelhock gaat vanaf positie twaalf van start en Katherine Legge vanaf positie 14.  Opmerkelijk was ook het privéteam van Kolles, die lieten met hun twee jaar oude Audi’s A4 DTM de beide Mercedes coureurs Mathias Lauda en Ralf Schumacher achter zich.

Audi heeft zondag de kans het vijftigste succes bij een DTM-race te bereiken. In de afgelopen vier jaar lukte het Audi steeds een vier dubbele overwinning te scoren.

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws