AudiBlog.nl

Audi’s plannen om minder CO2 uit te stoten

audi-logo-blogformaat

Audi wil in de komende 3 jaren van alle modellen samen, de gezamenlijke uitstoot van CO2 onder de 140 gram/km laten zakken. Hiertoe wordt niet alleen het inmiddels bekende ‘Downsizing’ principe gebruikt, maar ook een nieuwe versnellingsbak technologie.

Ook niet onbekend zijn de plannen om de komende Audi’s lichter te maken. Het zou voor de middenklasse Audi’s gaan om 150 tot 200 kilogram per Audi. Een stap in de goede richting is de Audi A3 met minder dan 100 gram/km en de Audi A4 met 119 gram/km uitstoot aan CO2. Ook de Audi A6 en de A8 krijgen een kuur om minder CO2 uit te stoten. Verder zal op meerdere modellen de nieuwe brandstofbesparende elektromechanische stuurinrichtingtechniek worden ingezet. Deze is al aanwezig op de Audi A3 en de TT. Deze techniek bespaart ca. 0,3l/km aan brandstof.


Gerelateerd nieuws