AudiBlog.nl

Audi A5 Sportback: onderstel problemen?

a5-sportback-121

Je zou toch denken dat A4 + A5 = no problemo zou betekenen, maar meerdere journalisten die al met de auto hebben gereden zijn zeer kritisch over Audi’s nieuwste model.

Er is kritiek op de besturing, maar vooral in het onderstel. Het onderstel zou veel te stijf zijn en het S-Line onderstel zou helemaal een drama zijn om mee te rijden. Over de besturing wordt gezegd dat die onnauwkeurig is, last heeft van torque steer en halverwege een bocht voel je plotseling het volle gewicht van de auto erin klappen.

Lees verder op: Autoblog.nl


Gerelateerd nieuws

3 reacties

 1. Michaël says:

  De berichten van deze journalisten jaagden mij de stuipen op het lijf, ik had reeds ds a5 sportback s-line in bestelling…

  Nu rijd ik er sinds vorige week mee rond en krijg wat rode kaken in naam van die kritische journalisten. De s-line ophanging is sportief maar zeer aangenaam en absoluut geen storend element.

  Als ik hiermee een aantal mensen kan geruststellen…

 2. Thijs says:

  M’n vader heeft ook een A5 Sportback.. Een 2.0tdi 170pk met pro- en S-line pakket.
  Hij heeft dus ook een S-line onderstel.. Wat er in het bericht gezegd wordt is in principe waar. Maar de manier waarop ze het beleven begrijp ik echt niet: “een drama om mee te rijden”?? Het S-line onderstel is inderdaad goed stijf en dat voel je ook, maar is nog steeds ontzettend confortabel! (De 19″ Y-spaak velgen doen het sportieve gevoel nog iets lekkerder overkomen) Ook merk je inderdaad, als je van een rotonde af komt en je geeft voordat je de bocht uit bent al lekker gas het stuur wat trekken.. So what? Het rijd gewoon lekker sportief! Je moet wel bedenken dat een A5 ook wel een beetje “sport-auto” is. Als je dat niks vindt moet je gewoon lekker een A4 of A6 kopen.

 3. Paolo says:

  Misschien is een andere opties schokdempers aanpassen?

Je kunt op dit moment niet reageren.