AudiBlog.nl

Audi & Ingolstadt onderscheiden voor Travolution

audi-travolution1

Met de uitreiking van de prijs in het Alten Rathaus werd Ingolstadt vandaag door het vestiginginitiatief “Deutschland – Land der Ideen” tot “uitgekozen plaats 2009” genoemd. Deze onderscheiding krijgt de stad voor haar verkeersconcept “Travolution”, waaraan Audi, het verkeersmanagement en geoinformatie van de stad, de Technische Universtiteit München en GEVAS Software GmbH deelnemen.
Na twee jaar onderzoekswerk had het team van “Travolution” in juli 2008 een concept voor verbetering van de verkeersinfrastructuur voorgesteld. Het wordt aan 46 stoplichten in de stad toegepast. Daarbij optimeert de software “Balance” online het gehele stoplichtennetwerk, zodat de wachttijden van de auto’s duidelijk verkort worden en het brandstofverbruik met rond 17 procent gereduceerd wordt.
In het tweede deel van het project werden onder de werktitel “de geïnformeerde bestuurder” drie stoplichten van communicatiemodulen voorzien, die het tijdstip van de vokgende groenfase aan de boordcomputer van de auto zenden. Audi stelde daarvoor een Audi S5 en een Audi A6 allroad als testauto’s ter beschikking.
Over het Audi informatiesysteem MMI krijgt de bestuurder de passende snelheid in beeld, om de volgende kruising zonder te moeten stoppen, over te kunnen steken.

Er wordt inmiddels aan een vervolg project van “Travolution” gewerkt. Als nieuwe partners komen de Friedrich-Alexander Universtiteit Erlangen-Nürnberg en een taxionderneming in beeld en het project wordt met 20 extra auto’s en 50 stoplichten uitgebreid. Tegelijkertijd word bij “Travolution extended” hoogactuele verkeersinformatie van het stadsgebied samengevat en voorbereid, zodat de verkeersdeelnemer nog beter geïnformeerd kan worden.

Bron: Audi
Link naar vorige artikelen over Travolution


Gerelateerd nieuws