AudiBlog.nl

Audi Neckarsulm: binnenkort zonder sportieve ontwikkelingen?

audi-neckarsulm-luchtfoto

Audi Neckarsulm dreigt de sportieve competenties te verliezen. Martin Winterkorn, Chef bij Audi-moeder Volkwagen, vertelde onlangs dat er over nagedacht wordt, het Porsche onderzoekscentrum Weissach tot ontwikkelingscentrum voor sportwagenactiviteiten van het concern te maken.

Dit zou na het inlijven van Porsche in het VW-concern realiteit kunnen worden. In Neckarsulm zijn tot nu toe de sportwagenactiviteiten van Audi bij de Quattro GmbH ondergebracht.

Tevens merkte Winterkorn op dat voor de achtergrond van de nauwere samenwerking met Porsche “men er over moet nadenken hoe de opvolger van de Audi R8 er uit ziet.” De supersportwagen die in Neckarsulm gebouwd wordt, geldt als concurrent voor de auto’s van Porsche. Het einde van de R8 werd door hem nadrukkelijk uitgesloten.


Gerelateerd nieuws