AudiBlog.nl

Audi neemt deel aan “Petit Le Mans”-race

r15-tdi-motor-audi_motorsport_090825_0201-blog

* Audi Sport Team Joest start met twee Audi R15 TDI

* Capello/McNish en Luhr/Werner als rijdersteams

* Testinzet met het oog op Le Mans 2010

Voor het eerst sinds het succesvolle debuut op afgelopen maart op het circuit van Sebring, start de technisch innovatieve Audi R15 TDI weer in een lange afstand race in de Verenigde Staten. Op 26 september gaat het Audi Sport Team Joest de strijd aan met twee auto’s in de tot de American Le Mans series behorende 1000 mijl race “Petit Le Mans” in Road Atlanta.

De beide diesel-racesportwagens worden door Dindo Capello (Italië) en Allan McNish (Schotland) en de beide Duitsers Lucas Luhr en Marco Werner bestuurd. Als reservecoureur van het team is DTM-rijder Mike Rockenfeller ingepland.

alms-road-atlanta-2007-3

  • Audi Sport Team Joest start met twee Audi R15 TDI
  • Capello/McNish en Luhr/Werner als rijdersteams
  • Testinzet met het oog op Le Mans 2010

“De inzet op Road Atlanta is al het eerste deel van onze voorbereidingen op de 24h van Le Mans 2010”, verklaart Audi Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Het moet onze technici in staat stellen in een direct vergelijk met onze concurrenten, nog meer over onze nieuwe Audi R15 TDI te leren. Men kan op testbanken en bij testritten veel simuleren maar dat vervangt niet de ervaringen die bij een echte race-inzet worden verzameld.”

Gelijktijdig ondersteunt Audi Sport met de deelname aan de populaire “Petit Le Mans”-race de marktinvoering van de TDI-technologie in Noord Amerika. Sinds begin dit jaar is daar de Audi Q7 TDI te koop, in de herfst komt daar de Audi A3 TDI 2.0 naar de Amerikaanse dealers.

Van 2006 tot 2008 heeft Audi met de revolutionaire R10 TDI de American Le Mans Series gedomineerd en driemaal achter elkaar het LMP1-kampioenschap gewonnen. In totaal boekte de R10 TDI 18 overwinningen in de ALMS en maakte daarmee de weg vrij voor de marktinvoering van de TDI-technologie in Noord Amerika.

De opvolger de R15 TDI, de eerste diesel-racewagen van de tweede generatie, won in maart 2009 direct bij haar debuutoptreden de 12 uurs race van Sebring. Bij de 24u van Le Mans vorderden de geringe ervaringen met de nieuwe R15 TDI hun tol en moest Audi bij deze langeafstandsklassieker genoegen nemen met een derde plaats.

“Wij zijn er van overtuigt, dat wij het gehele potentieel van de R15 TDI op Le Mans niet hebben kunnen benutten”, aldus Dr. Wolfgang Ullrich. “In Road Atlanta hebben wij de gelegenheid om op zondag voor de race te testen, zodat wij beter voor de dag kunnen komen in Le Mans. Wij rekenen er echter op, dat ondanks de sterke concurrentie van Acura/Honda, Peugeot, Mazda, Oreca en andere Prototypen-Teams, dat wij goede kansen hebben om voor de zege te vechten.”

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws