AudiBlog.nl

Audi Ingolstadt bestaat 60 jaar

dkw-f-89-l-schnellaster-blog

Audi is sinds 60 jaar actief in de vestiging Ingolstadt. Op 3 september 1949 werd in de Beierse Hertogstad de toenmalige Auto Union GmbH opgericht, een van de destijds Saksische Auto Union AG afgesplitste onafhankelijke ondernemingsvorm.
Nog in dat zelfde jaar begon de onderneming de productie van voertuigen in gepachte ruimten. Vanaf augustus 1949 werden als eerste DKW-voertuigen van de weer opgestane onderneming – een kleine transportauto van het type F 89 L (zie foto hierboven) met voorwielaandrijving en een tweecilinder tweetaktmotor – gebouwd.
In november 1949 volgde de productie van de eerste naoorlogse motorfiets. Met de aanduiding DKW RT 125 W (“W” stond voor “West”), een nieuwe versie van het tussen 1940 en 1945 in Zschopau geproduceerde succesvolle type.
In de zogenaamde “nieuwe fabriek” aan de Ettinger Strasse werd vanaf juni 1959 de DKW Junior, een moderne kleine auto met driecilinder tweetaktmotor en voorwielaandrijving gebouwd. De kleine fabriekshallen waren speciaal voor de productie van de Junior opgezet, tot 300 voertuigen werden daar dagelijks gebouwd.
De “Junior fabriek”, zo als het genoemd werd, is de basis geweest voor de huidige uitgebreide Audi-fabrieksterreinen.

Bron: Audi


Gerelateerd nieuws