AudiBlog.nl

DTM: Timo Scheider bouwt voorsprong uit

ts-op-brands-hatch-race-audi_motorsport_090906_0213-blog

–          Zwaar bevochten tweede plaats op Brands Hatch

–          Ook Martin Tomczyk opnieuw op het podium

–          Verdere dubbelleiding voor Audi in het klassement

Audi is in haar grote gestelde doel, als eerste autobouwer in de geschiedenis driemaal achter elkaar de titel mee naar huis nemen, weer een kleine stap dichterbij gekomen: met een zwaar bevochten tweede plaats op Brands Hatch bouwde Audicoureur Timo Scheider zijn voorsprong op de beste MB-coureur naar negen punten uit. Dankzij Mattias Ekströms vijfde positie, gaan drie races voor het einde van het DTM-seizoen 2009 twee Audicoureurs aan de leiding in het totaalklassement.

ts-en-mt-podium-brands-hatch-audi_motorsport_090906_0215

“Wij kunnen met deze uitslag goed leven”, verklaarde Audi Motorsportchef Dr. Wolfgang Ullrich. “Natuurlijk wilden wij de race ook graag winnen, maar dat ging nu eenmaal niet. Paul Di Resta had hier een perfect weekend. Wij hebben desondanks voor Audi het beste er uitgehaald – vooral met het zicht op de titel. Ik ben zeer blij, dat twee van onze jongens helemaal vooraan liggen.”

De grote winnaar van het weekend was Timo Scheider, die zijn voorsprong in het klassement verder uit kon bouwen, hoewel hij bij beide pitstops tijd verloor. Bij de eerste bleef hij bij het uitrijden van de pitsstraat achter een langzamere auto hangen. Bij de tweede pitstop was er een probleem met het rechter achterwiel.

Ondanks dit alles slaagde Scheider er in achter winnaar Paul Di Resta de tweede plaats te veroveren.

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws