AudiBlog.nl

Design excellence: de Audi Customizing Club

audi-customizing-club-i01

Drie creatieve concepts waren tot de beste gekozen tijdens de “Audi Customizing Club” design wedstrijd. Het getalenteerde Tuning trio bestaande uit Alexander Christ, Michael Horn, en Hubert Plaikner overtuigden het jurypanel door hen unieke ontwerpen van accessoire delen voor te leggen. Audi ontmoette de deelnemers bij de Wörthersee Tour eerder dit jaar. In 2010 zullen de winnende ontwerpen bijdragen aan de ontwikkeling van een Audi show car.

Audi Customizing Club deelnemers hadden ontwerpen van een extreem sportief voorfront tot een Audi die een hot-rod look kreeg. Van de 32 ontwerpen imponeerden er drie het jurypanel, bestaande uit Michael Dick (o.a. verantwoordelijk voor technische ontwikkeling bij Audi AG), Stefan Sielaff (Hoofd Audi Design), Heinz Hollerweger (Hoofd Totaal Voertuig Ontwikkeling) en Mattias Ekström (Audi DTM fabrieksrijder).

Met zijn voorstel creëerde Alexander Christ een unieke interpretatie van een voor onderspoiler door toe te staan dat de single frame grill doorloopt in de zwarte bumper. Zijn design veranderd het gehele front nadrukkelijk horizontaal en opmerkelijk breed.

Michael Horn toonde twee methoden die het hem mogelijk maakten grafische en artistieke patronen te laten samengaan in de ongelakte buiten panelen. Deze amateur designer gebruikte een laser om verbijsterende lijnen te trekken. En een speciale borsteltechniek resulteerde in artistieke patronen die in het metaal een glinstering veroorzaken die veranderd met een andere inval van het licht.

Hubert Plaikner scoorde hoog met het tonen van de hot-rot-look van een Audi A3. Hij gebruikte gepolijst stalen velgen, banden met witte zijwangen, een matgrijze verflaag, en discrete pin-striping aan de zijkanten om een subtiel en toch sportief ontwerp te creëren. Plaikner bleef trouw aan het motto “minder is meer” door een handvol perfecte accessoires die vakkundig Audi’s designfilosofie onderstrepen.

Stefan Sielaff, Hoofd van Audi Design, reikte de onderscheidingen aan de drie winnaars uit op de 2009meditie van de IAA in Frankfurt, waar zij geëerde gasten waren bij de Audi stand. Zij mogen hun ideeën met vertegenwoordigers van Audi Design verder uitwerken in een exclusieve workshop. Tevens heeft Audi de drie winnaars uitgenodigd om volgend jaar bij een speciale gelegenheid aanwezig te zijn. Er zal een show Car gepresenteerd worden die de talloze ideeën van de winnaars zal bevatten.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws