AudiBlog.nl

Duitse ”Design Oscar” voor de vierde maal naar Audi

2008-a5

Na de Audi A2, A3 en A4 Avant heeft autobouwer Audi voor de vierde maal de Duitse Design Oscar uiterst succesvol in de wacht gesleept. Nu gaat de hoogste officiële Designonderscheiding in Duitsland naar de Audi A5 Coupé.

De uitreiking van de door de Raad voor Vormgeving te verlenen: “Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland 2010” zal op 12 februari 2010 in het kader van de opening van de “Ambiente – Internationale Frankfurter Messe” plaatsvinden. In totaal kwamen 23 producten uit het Productdesign bereik als winnaar uit de bus.

Om aan deze wedstrijd überhaupt deel te mogen nemen, zijn er door de deelnemers hoge horden te nemen. O.a. is een onderneming alleen dan gerechtigd deel te nemen, als zijn product al met een nationale of internationale prijs onderscheiden is geworden.

Met de A5 wordt na de Audi A4 Avant, de Audi A3 en de Audi A2 voor de vierde maal een Audi model met de hoogste Duitse Designprijs onderscheiden. Wat heeft dan de Coupé uit Ingolstadt dat andere niet hebben? – “De Audi A5 Coupé heeft alle genen voor een Designicoon in zich. Fijn dat de jury dat ook ziet”, zegt Audi’s Designchef Stefan Sielaff blij. Wolfgang Egger, leider Design van het Audi Concern, vult aan: “de A5 is een duidelijke designstatement voor sportiviteit en elegantie.”

Tot de jury van de Designprijs behoren onafhankelijke deskundigen uit de industrie, hoge scholen, Design en Media. Veertig jaar geleden werd de prijs voor de eerste maal uitgereikt.

Bron: via Audi AG


Gerelateerd nieuws