AudiBlog.nl

ABT pept de Audi Q5 op

ABT Q5 front

De jongste Audi die door Abt een oppepkuur heeft gehad is de Q5 3.0 TDI, waarvan het vermogen met een nieuwe stuurchip met 20 procent werd verhoogd. In plaats van 240 heeft de V6-diesel nu 282 paarden – en zelfs 310 paarden zijn  mogelijk, als de klant dat wenst. Echter het normaal getunde model is al genoeg: de sprint van 0-100 doet hij in slechts 6 seconden, de topsnelheid ligt bij 232 km/u (het standaardmodel: 6,5 seconden en 225 km/u). Qua verbruik zijn beide auto’s identiek.  Deze ‘behandeling’ kost overigens 2.200 Euro (Duitsland).

ABT Q5 side

Fabrieksgarantie vervalt, de Tuner neemt die over

Omdat er is ingegrepen in de auto-elektronica vervalt de garantie van de fabrikant. “Maar daar hoeft de klant zich niet door af te laten schrikken”, zegt Florian Büngener van Abt als tegenzet. “Alle gaten die vallen a.g.v. Tuning worden door serieuze Tuners gedicht: ‘Wij nemen de garantie analoog van de fabrikant over.”

Lees verder op: auto.t-online.de

Meer informatie via: Abt Sportsline


Gerelateerd nieuws