AudiBlog.nl

Drievoudige overwinning voor Audi in “Auto Trophy”

R8090055_BLOG

–          Successen voor Audi A5 Sportback, Audi R8 en Audi Q5
–          Tevens vier tweede en twee derde plaatsen voor Audimodellen
–          Audi scoort zesde op een volgende overwinning in Image Report

Lezers van het blad Auto Zeitung hebben drie Audimodellen gekozen tot beste in hun klassen in de “Auto Trophy 2009.”Meer dan 104.000 lezers hebben aan de enquête deelgenomen. De Audi A5 Sportback, Audi R8 Spyder en de Audi Q5 scoorden het hoogst bij drie van de meest begeerde onderscheidingen in de lezers enquête.

Audi scoorde ook de eerste plaats in het Image Report van automerken voor de zesde maal op rij. Het merk met de vier ringen heeft de begeerde “Auto Trophy”-prijs nu 43 maal in de 22-jarige historie gewonnen. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een gala evenement in ‘Meilenwerk” Berlijn.

27,2 procent van de deelnemers stemde voor de Audi A5 Sportback. Deze was ook al succesvol tijdens de “Gouden stuurwiel” competitie, dit model, de meest recente aanvulling in het Audi gamma, heeft direct na de introductie tot nu al twee van de meest beroemde onderscheidingen in Duitsland gewonnen.

Zelfs nog voor de officiële presentatie won de Audi R8 Spyder de categorie “Cabriolet boven 30.000 euro” met 16,2 procent van de stemmen. Deze open-middenmotor sportwagen won het van een ander Audimodel: de Audi A5 Cabriolet eindigde als tweede in deze categorie.

De sportieve Audi Q5 SUV (14,9 procent) completeerde Audi’s driedubbele overwinning in de categorie “Off-road voertuigen boven 30.000 euro.”  Het uitstekende resultaat van het merk in de verschillende voertuig categorieën zijn afgerond door de Audi A3 Cabriolet, de Audi S5, de Audi R8 en de al eerder genoemde Audi A5 Cabriolet, die allen tweede werden in hun categorie, en de Audi A6 en de Audi A3 met hun derde plaatsen.

Audi heeft opnieuw bewezen onverslaanbaar te zijn bij Image Reports: de lezers van het blad hadden een keuze uit 50 automerken. En voor de zesde maal op rij kozen zij het merk met de vier ringen (40,3 procent).

Deze Auto Trophy werd voor de22ste maal uitgereikt: meer dan 104.000 lezers van Auto Zeitung stemden over 370 modellen in 27 categorieën.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws