AudiBlog.nl

Lamborghini Gallardo LP 560-4 Spyder is „Sportswagen van het jaar 2009“

Lamborghini Gallardo LP560-4Spyder

Een nieuwe onderscheiding voor de succesvolste supersportwagen van het merk met de stier: de Lamborghini Gallardo LP 560-4 Spyder is „Sportwagen van het jaar 2009“ in de categorie „Cabriolet/Roadster in Serie gebouwd“. Onlangs werden de prijzen, die door de jury van het maandblad „Auto Bild SportsCars“ uitgereikt tijdens de Essen Motor Show.

De titel: “Sportwagen van het jaar 2009“ is een van de meest begeerde prijzen van de Duitse automobielbranche. 51.637 lezers van het vakblad hebben dit jaar aan de enquête deelgenomen. In acht klassen, nogmaals onder verdeeld in Tuning en Standaard, stonden de sportwagens vermeld om punten te scoren, die zich in meer dan 300 tests en rijberichten al eerder bewezen hadden.

De vakjury van „Auto Bild SportsCars“ bekroont alleen volbloed sportwagens tot „Sportwagen van het jaar.” In veeleisende tests beoordeelden de juryleden in samenwerking met de TÜV Rheinland constant de eigenschappen van de snelste sportwagens.

Met de nieuwe Gallardo LP 560-4 Spyder heeft Lamborghini een onvergelijkbare rijervaring geschapen: fascinerend design, indrukwekkende prestaties en extreme rijdynamiek verbinden zich met een intensiteit voor alle zintuigen met een openheid voor de omgeving, dat alleen en supersportwagen met een vouwdak kan leveren.

Met zijn 560 pk (412 kW) sterke motor, de permanente vierwielaandrijving en het nieuwe onderstel biedt de Gallardo LP 560-4 Spyder een adembenemend optreden. Met zijn innovatieve Design voert de nieuwe LP 560-4 Spyder ook de unieke vormgeving van Lamborghini voort: Bij de Spyder verschijnt de eveneens krachtige en elegante designtaal nog consequenter, nog meer herkenbaar.

De Gallardo is het succesvolste Lamborghini-model aller tijden.

Bron: Lamborghini


Gerelateerd nieuws