AudiBlog.nl

Productie Audi Brussels ligt stil

AudiA1spyshot3

Audi Brussels onderhandelt volop met de toeleveranciers die dinsdag het werk hebben neergelegd. De productie is stilgevallen. Het personeel van de toeleveranciers Autovision en Syncreon hebben dinsdagochtend het werk neergelegd. Het conflict begon afgelopen vrijdag omdat er onduidelijkheid bestaat over het toekomstig statuut van zo’n 40 arbeiders. Ze leveren stukken voor Audi vanuit het Automotivepark naast de fabriek in Vorst.

De aanleiding voor de staking is het contract van Autovision en Syncreon dat eind dit jaar afloopt. Nu heeft Katoennatie het nieuwe contract in de wacht gesleept. Hierdoor valt het personeel vanaf januari onder het paritair comité logistiek en niet meer onder metaal. De 40 arbeiders vrezen nu dat de loons- en arbeidsvoorwaarden zullen verslechteren door de verandering van het paritair comité.

Lees verder op: Nieuwsblad.be


Gerelateerd nieuws