AudiBlog.nl

ABT’s nieuwe Audi AS5 Sportback: emotioneel, elegant, uniek

A5_8T_Sportback_Front BLOG

Comfortabel als een limousine, elegant als een Coupé en bijna zo praktisch als een Avant – dat zijn de sterke punten van de nieuwe Audi A5 Sportback. Bij ABT Sportsline komt daar nog een vierde punt bij: dynamisch als een rasechte sportwagen. Deze bijzondere eigenschappen vloeien samen in een harmonisch, rijactief geheel, dat de naam AS5 Sportback draagt.

“Met een duidelijke benadrukking van het woord “sport”, zoals Christian Abt de voor de technische belangen van ’s werelds grootste veredelaar van auto’s van het Volkswagenconcern verantwoordelijke bedrijfsleider, vaststelt. De gerenommeerde Motorsporter heeft vermogen en onderstelcomponenten zoals ABT-veren en ABT-schroefsets aan de veelzijdige eisen van het Sportbackconcept en zijn bezitter afgestemd. Het resultaat biedt rijplezier zonder compromissen, maar is ook de ideale reisauto en voor alledaags gebruik.

Natuurlijk is de ABT AS5 Sportback in elke situatie het beste voertuig. Daarvoor zorgen de geoptimeerde motoren. Speciaal de berensterke 3.0 TDI valt door zijn overheersende kracht op, zonder de brandstofkosten te laten stijgen.

Van de standaard 240 pk (176 kW) maakt ABT met ABT POWER er 282 pk (207 kW) van, met ABT POWER S zijn de resultaten nog indrukwekkender: 310 pk (228 kW). Dat is genoeg om de chique en praktische Sportback in 5,9 seconden van 0-100 km/u te laten sprinten.
De 610 Nm aan koppel zorgt voor een krachtige en dynamische voorwaartse drang.

A5_8T_Sportback_Heck BLOG

Een echte Allgäuer sportatleet wordt ook de 2.0 TFSI die door ABT POWER i.p.v. 180 pk (132 kW) trotse 275 pk (202 kW) vermogen krijgt. Passend voor het enorme potentieel aan snelle auto’s heeft de veredelaar de ABT-reminstallatie met remschijven met een diameter van 345mm of de machtige ABT-sport-reminstallatie paraat. Daarbij zorgen super grote schijven met een diameter van 380mm en de acht zuiger remzadels voor optimale vertragingswaarden.

Om er voor te zorgen dat de veredelde sporter zijn herkomst ook toont, hebben de ingenieurs van ABT de jongste aanwinst van de A5-familie ook edele carrosseriedelen gegeven: onder voorbumper, grill, voor spatbord inzetstukken en een Diffusor deel in de achterbumper laten de Sportback vanuit elke blikhoek nog krachtiger overkomen.

De achterkant met de typische 4-pijps einddempers, die zich in de achterbumper volledig integreert, vormt samen met de ‘grote klep’ van de Sportback een eenheid. De ABT wielen van het type AR of BR in de maten van 18-20 inch ronden het verschijningsbeeld van de AS5 Sportback helemaal af.

Zelfverzekerd en snel, zo ziet de nieuwste creatie van het huis ABT er zelfs bij stilstand uit. En op de weg rijdt de AS5 Sportback ook zo.

Der neue ABT AS5 Sportback – Daten und Fakten

ABT MOTORTECHNIK

Motor:                                                2.0 TFSI, 1998 ccm Hubraum

Leistungssteigerung:                                  ABT POWER

Leistung:                                           275 PS/202 kW (Serie: 180 PS/132 kW)

Drehmoment:                                               320 Nm

Motor:                                                3.0 TDI, 2967 ccm Hubraum

Leistungssteigerung:                                  ABT POWER

Leistung:                                           282 PS/207 kW (Serie: 240 PS/176 kW)

Drehmoment:                                               560 Nm

Motor:                                                3.0 TDI, 2967 ccm Hubraum

Leistungssteigerung:                                  ABT POWER S

Leistung:                                           310 PS/228 kW (Serie: 240 PS/176 kW)

Drehmoment:                                               610 Nm

ABT KAROSSERIE

ABT Frontschürze

ABT Frontgrill

ABT Kotflügeleinsätze

ABT Heckschürzenset

ABT SPORTFELGEN

ABT AR und BR;    18-20 Zoll; diamantbedreht, hochglanzpoliert oder diamantbedreht; einteilig gegossen
Erhältlich auch als Komplettradsatz mit Sportreifen

ABT ABGASTECHNIK

ABT 4-Rohr-Endschalldämpfer

ABT FAHRWERKSTECHNIK

ABT Gewindesportfahrwerk

ABT Federn

ABT BREMSEN

ABT Sportbremsanlage, Bremsscheiben 380 Millimeter

ABT Bremsanlage, Bremsscheiben 345 Millimeter.

Voor meer informatie neem contact op met ABT.


Gerelateerd nieuws

1 reactie

 1. Rudi De Nil says:

  Hallo ,

  Graag had ik wat meer info betreffende de ABT power S ( 310 pk ) !
  Wat kost deze wagen , waar kan ik hem kopen en wat is de leveringstermijn ?

  Mvg

  Rudi De Nil

Je kunt op dit moment niet reageren.