AudiBlog.nl

Audi A3 TDI gekozen tot 2010 Green Car of the Year®

Audi A3 2.0 TDI Green Car of the Year 2010-FLL6729_small__mid

– Audi TDI clean dieselmotor 2.0 levert optimaal kracht met uniek lage uitstoot CO2
– De Green Car of the Year® onderscheiding is de industriemaatstaf voor milieu innovatie

Groen en prestatieluxe hoeven geen wederzijds exclusieve concepts te zijn. Dat is een basisprincipe bij Audi. Op 3 december werd deze filosofie beloond met een prestigieuze onderscheiding voor de nieuwe Audi A3 TDI, de 2010 Green Car of the Year®.
De bekendmaking gebeurde op de Los Angeles Motorshow toen Ron Cohan van Green Car Journal de onderscheiding uitreikte aan Johan de Nysschen, President van Audi of America. De Audi A3 TDI bevond zich in de top 5 nominaties voor de onderscheiding.

De A3 TDI is het laatste voorbeeld van brandstofefficiëntie en broeikasgasuitstoot vermindering. De baanbrekende 2.0 TDI motor voor de Audi A3 levert 140 pk en heeft een verbruik dat 50% lager is dan vergelijkbare benzinemotoren.

“Wij beschouwen de Green Car of the Year® titel als een van de belangrijkste industrie lofuitingen,”zei Johan de Nysschen, President, Audi of America. “het is uiterst belangrijk voor ons om auto’s te ontwikkelen die de toetsen waar deze onderscheiding voor staat – brandstofefficiëntie en milieugevolgen – te ontwikkelen. Wij zijn geëerd met deze onderscheiding van de Audi A3 TDI.”

“De Audi A3 TDI laat werkelijk zien wat een ‘groene’ auto moet zijn,” zei Cohan. “De clean diesel is stil, reageert snel en bereikt haar missie zonder de noodzakelijke exotische technologieën. Plus, het is sportief en puur plezier om mee te rijden.”

Bron: Audi of America


Gerelateerd nieuws