AudiBlog.nl

Audi A8 met Google: het toppunt van verbindingen

A8090184

–          A8 zoekt naar informatie of vindt deze terug via het mobiele telefoonnetwerk
–          Online ‘point-of-interest’ zoeken m.b.v. in het Audi navigatiesysteem geïntegreerd Google zoeksysteem
–          Google Earth voor het eerst beschikbaar in een productievoertuig

Begin 2010 brengt Audi de volgende generatie A8 aan de start. Het nieuwe vlaggenschip en haar online services demonstreren het Audi spreekwoord Vorsprung durch Technik door een variëteit van Google Services en informatie naar de luxe sedan te brengen via het internet. Deze services zullen in geselecteerde markten beschikbaar zijn.

De nieuwe A8 heeft de lat op een nieuwe hoogte gelegd m.b.t. Multimedia technologie. Haar multimedia interface (MMI) navigatie plus systeem toont naast andere innovaties, een hoog geëvolueerd bedienconcept verenigt in een touchpad – bekend als MMI touch. Eveneens zijn geïntegreerd een hardeschijf voor navigatie, telefoon en audio data en een grafische processor in staat om driedimensionale beelden van hoge kwaliteit te produceren.

Eveneens ‘het-neusje-van-de-zalm’ zijn Audi’s online services die het mogelijk maken dat de nieuwe A8 up to date informatie van het internet kan halen via het optioneel geïntegreerde GPRS/EDGE modem in het MMI navigatie plus. De gebruiker kan online van binnenuit het MMI m.b.v. Google naar points-of-interest zoeken, waarbij de zoekmachine vrije teksten accepteert zoals “delicatessen” of “shoe boutique”. Het resultaat wordt op de kaart getoond of gebruikt als bestemming voor routeberekening.

Zeer comfortabel: thuis de bestemming plannen

De dataverbinding maakt nog en andere comfortabele functie mogelijk. A8 klanten kunnen hun bestemmingen plannen m.b.v. Google Maps of via het Audi web portaal thuis of op kantoor en deze informatie op verzoek weer ophalen in de auto.

Midden 2010 zal Audi deze online services verder uitbreiden met een nieuw UMTS modem. Dit maakt nog snellere data overdracht mogelijk en eveneens simultane geluid – en dataverbindingen, en heeft Audi ’s als eerste ter wereld een integratie van Google Earth in het MMI navigatie plus. Hoge resolutie driedimensionale satelliet en luchtopnamen van de gehele wereld en een wereldwijde database van foto’s en informatieve artikelen zijn slechts enkele van de fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Google Earth op het 8 inch beeldscherm van de nieuwe Audi A8 maakt het mogelijk de wereld van bovenaf te bekijken. De Google Earth beelden en het 3D terreinmodel zijn gecombineerd met het gedetailleerde stratennetwerk van de onboard navigatie database en de berekende routen in een naadloze integratie vaan online en offline inhoud.

Om gebruik te maken van deze nieuwe online services dient de klant simpelweg hun simkaart in de MMI navigatie plus of hun mobiele telefoon verbinding te laten maken met het MMI via het Bluetooth SIM-Access-Profile. Naast het mobiele telefooncontract, zijn geen andere contracten nodig.

Voor het eerst getoond als een prototype met Google in januari 2006 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas/USA, de nieuwe online services kunnen worden ervaren in de nieuwe A8 als het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Audi en Google ontwikkelteams wereldwijd.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws