AudiBlog.nl

Audi blijft zwaar in de toekomst investeren

audi-ingolstadt

–          7,3 miljard euro totaal aan investeringen tussen 2009 en 2010
–          Ca. 5,9 miljard euro voor nieuwe producten en toekomstige technologieën
–          Duidelijke verplichting voor Duitsland als productielocatie: 3,8 miljard euro wordt besteedt aan de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm tussen 2009 en 2012

Audi gaat door met het zwaar in de toekomst investeren voor nieuwe producten en technologieën: 7,3 miljard euro in totaal.

De komende jaren wil de Audi Group doorgaan met het zwaar in de toekomst investeren. Ongeveer 5,9 miljard (80 procent) daarvan gaat naar nieuwe technologieën en nieuwe producten en voor verdere optimalisatie van conventionele aandrijfsystemen en de ontwikkeling van elektrische – en hybridenmodellen. Tegen het eind van 2015 zal Audi haar productportfolio hebben uitgebreid van 34 naar 42 modellen.

“Met onze investeringsplannen in nieuwe producten en mobiliteit concepten, bijvoorbeeld elektrische aandrijvingen, creëren wij een basis voor de groei in de toekomst,” zegt Axel Strotbek van Audi AG.

Volgend jaar zal Audi een aantal nieuwe autoseries lanceren. De A1, A7, A8 en R8 Spyder zullen in 2010 aan het productportfolio worden toegevoegd. Aan het eind van 2010 zal Audi ook haar Audi Q5 Hybrid onthullen die begin 2011 als Audi’s eerste volledig hybride-model leverbaar zal zijn.

In de Duitse fabrieken Ingolstadt en Neckarsulm zal 3,8 miljard euro worden geïnvesteerd. “Dit is een duidelijke verplichting aan onze productieplaatsen in Ingolstadt en Neckarsulm. Audi ondergaat een technologische boost in de automobielwereld met de blik gericht op de toekomst. De wil om met hoog gekwalificeerde werknemers te werken in onze Duitse vestigingen, is een stevige basis voor de noodzakelijke veranderingen,” verklaart Peter Mosch van Audi AG.

Ongeveer 2,5 miljard euro zal in Ingolstadt en 1,3 miljard euro zal in Neckarsulm worden geïnvesteerd. Een nieuw transmissie – en emissiecentrum zal worden geopend in Ingolstadt, en andere belangrijke investeringen zullen worden gedaan in de nieuwe Audi A1 en de fabricatiestructuren van de A3 en A4 modellen. In Neckarsulm zal de focus liggen op de A6, A7 en A8 modellen en nieuwe motorentestbanken.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws