AudiBlog.nl

Audi: ‘wij zijn geen groen merk’

Audi R8 Spyder en Rupert Stadler Audi AG

Audi zal BMW niet volgen zichzelf te positioneren als een ‘groen merk’, Aldus Audichef Rupert Stadler. “Wij blijven bij onze Vorsprung durch Technik filosofie, en hebben geen grijp-alles marketing claim zoals Efficient Dynamics,” zei Stadler. “Wij zijn overtuigd van Vorsprung Durch Technik, wij zijn een dynamisch sportief merk maar niet noodzakelijk gepositioneerd als een groen merk. Dat zal duidelijk zijn.

“Wij zullen gewicht minderen en onze diesel- en FSI technologie verder uiitbreiden. Wij kunnen het brandstofverbruik nog steeds verbeteren. Maar wij positioneren Audi niet als een groen merk – wij zullen aan alle regelgevingen voldoen – maar wij zijn ook een emotioneel merk.”

Audi Stand

Foto van Audi en Volkswagen Group

Stadler vertelde ook dat Audi geen elektrische auto op de markt brengt totdat het overtuigd is dat deze de prestaties levert die Audikopers verwachten. Hoewel hij zich echter verplichte de Audi e-tron in 2012 in productie te laten gaan, en voegde hij er aan toe dat de mogelijkheden van elektrische aandrijving interessant zijn.

“Wij moeten de prestaties van elektrische auto’s optimaliseren,” zei hij. “Prestatie is een deel van ons emotionele beroep, dus het is erg belangrijk. “Elektrische aandrijving zorgt ook voor meer mogelijkheden bij quattro, zoals het aandrijven van de achteras zoals bij de A1 concept, of motoren in alle vier wielen zoals bij de e-tron. In feite willen wij een productie e-tron in een kleine oplage aan het eind van 2012 op de markt brengen.”

Bron: Autocar

Foto’s via Audi en Volkswagen Group


Gerelateerd nieuws