AudiBlog.nl

Audi zet in op nieuwe prototypen raceserie

Audi R8 LMS, Audi R15 TDI, Audi A4 DTM

–          Twee Audi R15 TDI in de nieuwe “Le Mans Intercontinental Cup”

–          Drie auto’s bij de 24h van Le Mans 2010

–          Duidelijke verbinding met de DTM – Klantensport met de Audi R8 LMS

Première van de Le Mans Intercontinental Cup

De zo genoemde “Le Mans Intercontinental Cup” bestaat binnenkort uit de belangrijkste races in Europa, de Verenigde Staten en Azië en zal aan de grote tijden van de legendarische merkenwereldkampioenschappen aanknopen. In het première jaar 2010 zullen de 1000 kilometerrace op Silverstone, de “Petit Le Mans”-race op Road Atlanta en een race op het Aziatische continent meetellen.

In 2011 komen er nog meer races bij.

Audi gaat in het nieuwe Le Mans Intercontinental Cup voor het seizoen 2010 met twee Audi R15 TDI aan de start, die door het Audi Sport Team Joest ingezet worden. Voor de 24h van Le Mans op 12/13 juni 2010 staan drie auto’s gepland.

Ook zijn de drie R15 TDI ingepland door het Audi Sport Team Joest voor de 1000-kilometerrace op het circuit van Spa-Francorchamps op 9 mei 2010, dat Audi als generale repetitie ziet voor de 24h van Le Mans inzet.
Duidelijke verbintenis met DTM

De populairste internationale toerwagen raceserie is ook in de toekomst een belangrijke pijler bij het Motorsport gebondenheid van de Audi AG. Nadat de techniek voor het seizoen per reglement bevroren is, en de kampioensauto bijna onveranderd aan de start komt, zijn bij Audi Sport in Ingolstadt en Neckarsulm al de voorbereidingen voor de opvolger van de A4 en voor het nieuwe technische reglement begonnen.

Het nieuwe reglement 2011 moet de kosten verder verminderen.

In het seizoen 2010 zet Audi bij de DTM in op continuïteit: de inzet van tot negen auto’s worden overgenomen door de bewezen Audi Sport Teams ABT Sportsline, Phoenix en Rosberg. Een belangrijke wijziging: de cockpit van Le Mans recordwinnaar Tom Kristensen, die zich in de toekomst geheel op sportwagenraces gaat concentreren, wordt overgenomen door de jonge Brit Oliver Jarvis (25).

Uitbreiding van de Klantensport met de Audi R8 LMS

De nieuwe GT3 sportwagen van Audi AG, die in het eerste seizoen al direct 23 overwinningen en drie kampioenschaptitels bereikt heeft, wordt eind maart 2010 voor een prijs van Euro 298.000 (excl. belastingen) aan de Klantenteams uitgeleverd.

Om een optimale service aan de teams te kunnen geven, limiteert Audi Sport het aantal auto’s voor de Europese markt op 20 stuks.

Ook bij de 24-uursrace op de Nürburgring zal Audi op 15/16 mei 2010 opnieuw de Klantenteams service verlenen. Daarbij krijgen twee Audi R8 LMS een speciale ondersteuning.

“Met de DTM, de Sportprototypen en de R8 LMS zijn wij in de Motorsport goed vertegenwoordigd“, verklaart Michael Dick die ook voor de Motorsport bij Audi verantwoordelijk is. “In deze drie categorieën kloppen vooral ook de kosten-baten-rekeningen, die vandaag de dag zeer belangrijk is.”

Bron: Audi Motorsport


Gerelateerd nieuws