AudiBlog.nl

Audichef Stadler: wij gaan voor verdere groei in 2010

audi-logo-officieel

– 2010: acht nieuwe modellen
– op grote schaal investeren in de toekomst
– 2009: verkoopcijfers hoger dan verwacht ondanks crisis
– 2009: opmerkelijk positief resultaat in alle kwartalen

Audi maakt krachtige start in 2010. het merk zal acht nieuwe modellen lanceren in de komende twaalf maanden. En Audi blijft ook gas geven v.w.b. haar investeringen. “Hoewel het effect van de crisis de komende twaalf maanden nog merkbaar zal zijn, gaan wij toch voor verdere groei in 2010,” aldus Audichef Rupert Stadler.

Audi heeft een solide basis om aan het werk te gaan: het geschatte aantal verkopen voor 2009 (900.000 auto’s) zal ruimschoots overtroffen worden. En de firma scoorde in al de vier kwartalen van 2009 significante operationele winst.
“De grote onzekerheid en toch als merk overheersend aan de start van het jaar. En in een show van doorzettingsvermogen en met volle overtuiging hebben alle Audi medewerkers hard gewerkt en zo konden wij onze positie beter behouden dan de concurrenten,” was de samenvatting van Stadler over het jaar 2009.
Daarbij hebben ook de verkoopresultaten van de Audi Q5, de Audi A6 en de Audi A5-familie, de buitengewone resultaten in onze grootste buitenlandse markt, China, bijgedragen aan het positieve resultaat van autoverkopen. Gezien de goede verkoopresultaten, de financiële resultaten voor 2009 blijft het positief.

In tegenstelling tot de algemeen negatieve markt, de Audi Group begon het jaar met een opmerkelijk positief resultaat van 363 miljoen in het eerste kwartaal.
En zo heeft Audi een cumulatief operationele winst van 1,172 miljoen euro over de eerste drie kwartalen gescoord, dat correspondeert met een operationeel terugverdienen op verkopen met 5,4 procent, een top resultaat voor een industrie in het crisisjaar 2009. De resultaten voor het vierde kwartaal liggen zelfs al boven de resultaten van het derde kwartaal (348 miljoen euro).
Wij hebben onze doelstelling gesteld aan het begin van 2009, een significant positief resultaat, bereikt.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws