AudiBlog.nl

Automobili Lamborghini: een boek met de geschiedenis van de Italiaanse sportwagenbouwer [UPDATE]

Sp_Lamborghini_SovraCop_LTC

Automobili Lamborghini, een boek over de geschiedenis van Lamborghini en haar historie, is afgelopen vrijdag 18 december gepresenteerd in Milaan.

Het boek, samengesteld door Electa en deel van de Industrie en Design series, illustreert het Italiaanse verhaal over het wereldwijde succes met gebruikmaking van de historische archieven van de bouwer.
Lamborghini’s verhaal wordt beschreven d.m.v. afbeeldingen en door journalist Decio G.R. Carugati, die het verleden, het heden en de toekomst beschrijft van de sportwagenbouwer en haar producten.

Lamborghini’s legendarische super sportscars, zijn ontstaan uit geniaal Italiaanse creativiteit: het verhaal begint in 1963, dankzij Ferruccio Lamborghini’s passie voor racewagens. Het compromisloze en extreme karakter van het merk is duidelijk aanwezig vanaf de 350 GTV, geïntroduceerd op de autotentoonstelling van Turijn, via de Diablo naar de huidige Gallardo en de Murciélago-lijn.

“Lamborghini verkent en legt de grens van wat de auto-industrie kan steeds verder,” zegt Stephan Winkelmann “terwijl het trouw blijft aan de Italiaanse bezieling.”
Genoemd naar verschillende vechtstieren zijn de autonamen gekend om hun sterkte en vermogen en dus een dynamische en beslissende benadering van het rijden: auto’s van Lamborghini blinken altijd uit in het ontwerp en prestatie.

Sinds de 60-er jaren, is Lamborghini’s passie voor motoren en prestaties, met de bijdragen van gevierde auto ontwerpers ondersteunt door investeringen in onderzoeken en ontwikkelingen. Na de overname door Audi in 1998, bleef Lamborghini door gaan met de prestigieuze traditie en het aangrijpen van moderne auto uitdagingen.

Het boek is te koop bij Lamborghini dealers voor ca. 80 euro; een Engelstalige versie is ook naast Italiaans, ook beschikbaar voor de Internationale markten.

[UPDATE] Het boek is te verkrijgen via Hessing: 030-2212121

Bron: Lamborghini


Gerelateerd nieuws