AudiBlog.nl

Burgemeester Kempten onderscheidt Abt Sportsline

abt_logo

Het halve dozijn is inmiddels vol! Voor de zesde maal na 1999, 2002, 2004, 2007 en 2008 werd het Team Abt Sportsline door Kemptens Burgemeester Dr. Ulrich Netzer onderscheiden. Vijfmaal hebben de Motorsporters van Abt al de overwinning in het DTM (Deutsche Tourenwagen Masters naar de Allgäu gehaald, een keer van de voorganger serie STW.

In het raceseizoen 2009 was het ook de derde titel op rij in de DTM-Serie. Hiermee schreef het Team Abt-Motorsport geschiedenis. Timo Scheider verdedigde succesvol de rijderstitel van 2008. Tevens won Christian Abt de ADAC GT-Masters en Daniel Abt de ADAC Formel-Masters.

Beste boodschapper

Bijna een miljoen fans op tien racecircuits volgden het afgelopen seizoen de successen van Abt-Sportsline en coureurs live. “Wereldwijd is de DTM zelfs de enige raceserie waarbij het toeschouwersaantal stijgt,” zei de Burgervader. In 176 landen worden de races uitgezonden, in meer dan 30 live. “En telkens wordt dan genoemd ‘Abt-Sportsline uit Kempten.’

“Abt is de beste boodschapper van de stad. Telkens maken jullie kenbaar waar jullie vandaan komen en zo wordt ook de stad en de Allgäu bekend bij iedereen”, zei de burgemeester blij.

De burgemeester brak ook een lans voor de Motorsport: “er zijn meningen dat de Motorsport vandaag de dag een sport van gisteren is, omdat er teveel CO2 uitgestoten zou worden. Vele ontwikkelingen ontstaan echter in en uit de veeleisende Motorsport”.

“Lichtere motoren en lichtere carrosserieën verminderen het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot. Wat onder de hardste condities op de racecircuits getest wordt, kan in de serievoertuigen worden opgenomen”. Dat maakte Marketingleider Harry Unflath van de firma steeds duidelijk.

De verbondenheid met thuisland, de omgeving en de regio en de betekenis voor de stad Kempten is ook voor Teamchef Hans-Jürgen Abt een vanzelfsprekendheid. “Wij zijn vast verbonden en trots dat de stad zich zo met onze sport identificeert.”

Hij overhandigde samen met het gehele Team Abt-Sportsline aan de burgervader een poster, met daarop naast Scheider en Christian Abt en Daniel Abt ook hun overwinningsauto’s staan.

Hopen op weerzien

Voor het komende jaar maakte Hans-Jürgen Abt zijn wensen al duidelijk: “Wij hopen op een weerzien in de Kemptener Schrannenhalle voor de ontvangst 2010”.

Bron: via Abt Sportsline


Gerelateerd nieuws